Dur işareti görünce ne yapmalıyız?

İçindekiler:

  1. Dur işareti görünce ne yapmalıyız?
  2. Dur levhaları neden sekizgen olur?
  3. Dur Geç levhası ne demek?
  4. Trafikte H levhası ne anlama gelir?
  5. Dur tabelasında durmak zorunlu mu?
  6. Hangisi okul geçidi işaretidir?
  7. Okul geçidinin sembolü nedir?
  8. Trafiğe kapalı yol işareti nedir?

Dur işareti görünce ne yapmalıyız?

Dur Levhası TT-2: Sürücülerin bir kavşağa girmeden önce durarak kavşaktaki bütün araçlara yol vermeleri gerektiğini belirtir. Bu işaret levhası aynı zamanda kontrolsüz bir demiryolu geçidinden geçmeden önce söz konusu olan durma mecburiyetini belirtmek için de kullanılır.

Dur levhaları neden sekizgen olur?

Ne kadar çok kenar varsa o kadar uyarıcı 4. 'Dur' levhaları neden kırmızı bir sekizgen? ... Uzmanlara göre, bu levhanın ne kadar çok kenarı olursa sürücüler için o kadar uyarıcı oluyordu.

Dur Geç levhası ne demek?

Dur levhası, kavşak köşe başlarında kullanılan, araç sürücülerine kavşağa girmeden önce durmalarını emreden ve bulundukları yolun tali yol olduğunu ifade eden trafik işaret levhasıdır.

Trafikte H levhası ne anlama gelir?

Durak İşareti: Konulduğu yol kesiminde yolcu indirme-bindirme durağı olduğunu bildirir. Durak Levhası: Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır. 1,5 mm Galvaniz Sac'dan üretilmiştir.

Dur tabelasında durmak zorunlu mu?

Dur işareti, genellikle trafik ışıkları olmayan bir kavşakta sürücülere hiçbir otomobilin gelmediğinden emin olmalarını ve devam etmeden önce durmalarını gerektiğini bildiren bir trafik işaretidir.

Hangisi okul geçidi işaretidir?

Okul Geçidi Levhası T-12: Okul ya da oyun alanları gibi çocukların sık sık geçtiği yol kesimlerini belirtmek için kullanılır. Bu işaret levhasını gören sürücüler hızlarını düşürmeli ve ani bir duruş için hazırlıklı olmalıdırlar. Okul Geçidi Levhası T-12 bir tehlike uyarı işaretidir.

Okul geçidinin sembolü nedir?

Okul Geçidi İşareti: Konulduğu yerde çocukların geçebileceğini ve sürücülerin bu kesimden geçerken daha dikkatli davranmaları, okul geçidinden geçen çocuk ve yayalara ilk geçiş hakkını vermeleri gerektiğini bildirir.

Trafiğe kapalı yol işareti nedir?

Taşıt Trafiğine Kapalı Yol Levhası TT-5: Yolun her iki yöndeki taşıt trafiğine kapalı olduğunu bildirir. Sadece yaya trafiğine açık yolların girişlerinde kullanılır. Taşıt Trafiğine Kapalı Yol Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır.