Bir ineğin hamile olduğunu nasıl anlarsın?

İçindekiler:

  1. Bir ineğin hamile olduğunu nasıl anlarsın?
  2. Gebe Düvelere süt yemi verilir mi?
  3. Gebe düve yemi ne zaman verilir?
  4. Silaj hangi hayvanlara verilir?
  5. Kaba yem çeşitleri nelerdir?

Bir ineğin hamile olduğunu nasıl anlarsın?

Eğer gebelik başladı ise kan testi ile çok kolay anlaşılıyor. Fakat kan testi ile yapılan muayenenin ultrason veya rektal muayene ile desteklenerek kesin bir sonuç alınması sağlanmalıdır. Ultrason testi insanlara yapılabildiği gibi ineklere de yapılabilmektedir.

Gebe Düvelere süt yemi verilir mi?

Gebeliğin son iki ayında günlük 3 kg kadar düve yemi ile 6-8 kg mısır silajı ve 2-4 kg saman ya da kuru ot verilmesi yeterli olacaktır. Gebeliğin son 5 haftasından itibaren alıştırılarak süt yemine geçilmelidir. ... Yine doğumu takiben kaba yem olarak ne kullanılacaksa onlar da bu dönemde verilmeye başlanmalıdır.

Gebe düve yemi ne zaman verilir?

Doğum öncesi 15. Günden itibaren 1 haftalık geçiş döneminden sonra süt yemine geçilir. Düve yemi ilk defa kullanılacaksa 1 haftalık geçiş döneminden sonra, günde en az 2-3 öğün olmak üzere eşit zaman aralıkları ile verilir.

Silaj hangi hayvanlara verilir?

Hayvan Beslemede Silajın Kullanımı Genellikle 6 aydan büyük olan hayvanlara verilmeye başlanmalıdır. Rumen gelişimi tamamlanmış olur. Besi sığırlarında ortalama 3 - 4 kg ,koyun keçilerde ise 2-3 kg silaj yedirilebilir.

Kaba yem çeşitleri nelerdir?

Fabrika yemi, arpa, mısır, ayçiçeği tohumu küspesi gibi, birim hacimde daha fazla besin maddesi bulunduranlar kesif yem olarak adlandırılır. Buna karşılık yonca otu, mısır silajı, fiğ otu, çayır otu, arpa samanı gibi, birim hacimde daha az besin maddesi taşıyanlar da kaba yem olarak tanımlanır.