Aleviler hangi kitaba inanıyor?

İçindekiler:

  1. Aleviler hangi kitaba inanıyor?
  2. Aleviler tavşan neden sevmez?
  3. Aleviler neden dişi hayvan eti yemezler?
  4. Peygamber Efendimiz tavşan eti yemiş mi?
  5. At eti helal mi haram mı?

Aleviler hangi kitaba inanıyor?

Alevi topluluğu, Kuran'ın Ömer, Osman ve özellikle de Maviye ile Yezit zamanında değiştirildiğine ve birçok ayetinin yok edildiğine inanır. Bu nedenle de Kuran'larını "Telli Kuran" ve "Kuranı Natık" olarak adlandırırlar. Ozanların, pirlerin deyişlerini, sözlerini Kuran'ın ayetleri olarak kabul ederler.

Aleviler tavşan neden sevmez?

Çünki Kurana göre domuz eti ve kan leş ayni derecede haramdir. Kesilmis tavsan eti akar suya tutuldugunda etinin tamami kan olarak akip gittiginden dolayi, tavsan eti yiyen kan yemis olur. Haliyle kan yeyende domuz eti yemis olur. 1- Tavşanın yapısı, etten çok bir kan pıhtısıdır.

Aleviler neden dişi hayvan eti yemezler?

Kadın Nusayriler için çok kıymetlidir doğurgandır, anadır. Örneğin, Nusayriler inek eti yemezler, bunun nedeni de dişinin kutsal olduğuna inanmalarıdır. Çünkü kadın anadır, doğurur vb.. Bu sebeple de Nusayrî i'tikadı ve inanışları erkeklerden oluşan bir topluluk içindeki sırlardan ibarettir.

Peygamber Efendimiz tavşan eti yemiş mi?

Peygamber Efendimiz (sav)'in tavşan eti yemediği biliniyor. Ancak Efendimizin bu davranışı tavşan etinin haram olduğunu anlamına gelmemektedir. ... Ancak Resulullah efendimizin tavşan etini yememesi onu haram kılmaz. Örneğin soğan, sarımsak da yemezdi.

At eti helal mi haram mı?

Hanefî mezhebinde Ebû Hanife'den rivayet edilip tercih edilen görüş ile Malikîlerden gelen bir görüşe göre, at etinin yenilmesi tenzihen (helale yakın) mekruhtur. ... Bununla birlikte at eti yemenin mekruh, hatta haram olduğunu söyleyen âlimler de olmuştur (Karâfî, ez-Zehîra, IV, 101).