Site yönetiminin yetkileri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Site yönetiminin yetkileri nelerdir?
  2. Kat malikleri kurulunun görev ve yetkileri nelerdir?
  3. Bina yöneticisinin görev ve yetkileri nelerdir?
  4. Site yönetimini kim seçer?
  5. Apartman yöneticisinin gorevleri nelerdir?
  6. Apartman yöneticisi ne işe yarar?
  7. Apartman yönetici yardımcısının görevleri nelerdir?
  8. Site yönetimine kimler seçilebilir?
  9. Site yöneticisini kimler seçer?
  10. Yöneticilerin sorumlulukları nelerdir?
  11. Apartman yöneticileri ne kadar maaş alır?
  12. Apartman yöneticisi makbuz vermek zorunda mı?

Site yönetiminin yetkileri nelerdir?

Ana taşınmazın bakım, onarım ve korunması için alınması gereken tedbirler ile ortak giderler için gerekli avansın toplanması da yine yöneticinin görevleri arasındadır. Ana taşınmazın bakım, onarım ve ortak giderleri için belirlenmiş olan avansı yöneticiye ödemek kat malikinin borç ve yükümlülüğüdür.

Kat malikleri kurulunun görev ve yetkileri nelerdir?

Kat malikleri kurulu tarafından alınan bütün kararların protokolleri, ihtar ve tebligat özeti ile tarihleri, bütün giderleri yönetici Kat Mülkiyeti Kanununda belirtilen deftere yazmak, giderlerin belgelerini ve diğer bütün belgeleri dosyada saklamakla yükümlüdür.

Bina yöneticisinin görev ve yetkileri nelerdir?

Apartman Yöneticisinin Görevleri ve Yetkileri Nelerdir?
  • Kat malikleri kurulunca verilen kararlar uygulanmalı.
  • Apartmanın korunması, bakımı, onarımı ve güvenlik önlemleri için tedbirler alınmalı.
  • Apartmanın sigorta yaptırılması.
Daha fazla öğe...

Site yönetimini kim seçer?

Site yönetimi,kat maliklerinin genel kurul toplantısında aldıkları karar sonucunda içlerinden seçeceği malik tarafından yada dışarıdan anlaştıkları biri tarafından seçilir.

Apartman yöneticisinin gorevleri nelerdir?

*Yönetici, kat malikleri kurulunun kararlarını protokolleri, yapılan ihtar ve tebligatın özetini ve tarihlerini ve bütün giderleri, deftere tarih sırasıyla yazmaya ve bu defteri ve giderlerin belgeleriyle diğer bütün belgeleri bir dosyada saklamaya mecburdur.

Apartman yöneticisi ne işe yarar?

Apartman ile ilgili yetki ve sorumluluklara sahip olan kişiye apartman yöneticisi deniyor. ... Kat maliklerinin oy birliğiyle seçilen apartman yöneticisi; gayrimenkulün bakım, onarım gibi işlerinin organize edilmesi ve sürdürülebilir bir şekilde takip edilmesi sorumluluğunu alıyor.

Apartman yönetici yardımcısının görevleri nelerdir?

Yönetici yardımcısı, yöneticinin apartmanda bulunmadığı zamanlarda yöneticinin görevlerini devam ettirmek ile yükümlüdür. Vekil yönetici olarak görevini sürdürmeye devam etmektedir. Aynı zamanda yöneticiye de üstlenmiş olduğu görevler konusunda yardımcı olmakta, gerekli desteği de sağlamaktadır.

Site yönetimine kimler seçilebilir?

Site yönetimine kimlerin, nasıl seçileceğine dair esaslar Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında belirleniyor. Kanununa göre, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanıyor. Yönetime kat malikleri seçilebiliyor. Kiracıların, yönetime seçilmesi gibi bir durum söz konusu olmuyor.

Site yöneticisini kimler seçer?

Site yönetimi,kat maliklerinin genel kurul toplantısında aldıkları karar sonucunda içlerinden seçeceği malik tarafından yada dışarıdan anlaştıkları biri tarafından seçilir. Kat mülkiyetinde bununda ilgili kanun hükümleri söz konusudur.

Yöneticilerin sorumlulukları nelerdir?

Yöneticinin Görevleri Nelerdir ?
  • Genel yönetim işlerinin görülmesi: ...
  • a) Kat malikleri kurulunca verilen kararların yerine getirilmesi;
  • b) Anagayrimenkulün gayesine uygun olarak kullanılması, korunması, bakımı ve onarımı için gereken tedbirlerin alınması;
  • c) Anagayrimenkulün sigorta ettirilmesi;
Daha fazla öğe...

Apartman yöneticileri ne kadar maaş alır?

Apartman yönetim planında yöneticiye bir ücret ödenmeyeceği belirtilmişse, yönetici kat maliklerinden biri ise ücret almaz. Fakat uğraşlarının karşılığı olarak genelde aidatlardan muaf tutulabilir. Kat malikleri kulununca yöneticinin giderlere katılıp, katılmayacağı eğer katılacaksa ne oranda katılacağı belirlenir.

Apartman yöneticisi makbuz vermek zorunda mı?

Peki, apartman yönetcisinin aidat makbuzu vermesi zorunlu mudur? Apartman aidat makbuzu kanunen bir zorunluluk taşımıyor. Ancak apartman yönetiminin makbuz kesmesi, ileride yaşanabilecek sorunların önüne geçebiliyor.