Boğazda kitle neden oluşur?

İçindekiler:

  1. Boğazda kitle neden oluşur?
  2. Gırtlak kanseri öldürücü müdür?
  3. Gırtlak kanseri için hangi doktora gidilir?
  4. Gırtlak Kanserin belirtileri nelerdir?

Boğazda kitle neden oluşur?

Yetişkinlerde boyun kitlesi ve tümörünün nedeni lenf bezi büyümesidir. Bağışıklık sisteminin zayıflaması ile birlikte vücudun ihtiyacından fazla antikor üretilir. Bu antikorlar lenf bezinin şişmesine neden olur. Bu da boyunda ve boğazda büyüklüğü 1 - 2.5 mm. arasında değişen kitlelerin oluşmasına yol açar.

Gırtlak kanseri öldürücü müdür?

Gırtlak kanseri dünyada baş boyun bölgesinin en yaygın kanseridir. Her yıl dünyada 156.000 yeni gırtlak kanseri vakası görülmekte ve 83.000 ölüm olmaktadır. Erkeklerde kadınlara göre daha sıktır, bu vakaların 138.000 i erkek, 18.000 i kadındır.

Gırtlak kanseri için hangi doktora gidilir?

Gırtlak Kanseri İçin Hangi Doktora Gidilir? Gırtlak kanseri tanısı ve tedavisi için başvurulabilecek tıbbi bölümler arasında kulak burun boğaz, ağız ve çene cerrahisi, tıbbi onkoloji ve radyasyon onkolojisi bulunmaktadır.

Gırtlak Kanserin belirtileri nelerdir?

Gırtlak kanseri belirtileri, ses kısıklığı, nefes darlığı, yutmada güçlük çekilmesi, boğazda ve kulaklarda ağrı hissedilmesi, yutma esnasında yaşanabilen anlık ağrılar, boğazda yabancı bir cisim varmış gibi tıkanma ve takılma hissi yaşamak, boyun bölgesinde beliren yaralar ve şişlikler, sürekliliği olan öksürük, ...