Gliforu kimler kullanamaz?

İçindekiler:

  1. Gliforu kimler kullanamaz?
  2. Glucophage yan etkileri nelerdir?
  3. Glifor ne kadar süre kullanılmalı?
  4. Glifor günde kaç defa içilir?
  5. Diaformin 1000 mg günde kaç kez kullanılır?

Gliforu kimler kullanamaz?

Kimler Glifor kullanmamalı? Böbrek veya karaciğer hastaları (karaciğer veya böbrek yetmezliği, böbrek fonksiyon bozukluğu vb.) Çok alkol alanlar ya da alkolikler Glifor kullanmamalıdır.

Glucophage yan etkileri nelerdir?

Kullanmanız gerekenden daha fazla GLUCOPHAGE kullandıysanız, sizde laktik asidoz oluşabilir. Laktik asidozun belirtileri kusma, kas krampları ile karın ağrısı (abdominal ağrı), şiddetli yorgunluk ile genel olarak kendini iyi hissetmeme durumu ve nefes almada güçlüktür.

Glifor ne kadar süre kullanılmalı?

Tabletleri çiğnemeyiniz veya ezmeyiniz. GLİFOR tableti yeterli miktarda su ile yutunuz. Günde bir doz GLİFOR alıyorsanız, sabah alınız (kahvaltıda). Günde iki bölünmüş doz GLİFOR alıyorsanız, sabah (kahvaltıda) ve akşam (akşam yemeğinde) alınız.

Glifor günde kaç defa içilir?

Doktorunuz farklı bir tavsiyede bulunmadıkça erişkinlerde standart başlangıç dozu günde iki veya üç kez 500 mg veya 850 mg GLİFOR'dur. Alınabilecek en fazla doz günlük dozu üçe bölünmüş doz şeklinde 3000 mg'dır. İnsülin de kullanıyorsanız, doktorunuz GLİFOR'a nasıl başlamanız gerektiğini size anlatacaktır.

Diaformin 1000 mg günde kaç kez kullanılır?

DAFORMN'in 10 yaş ve üzeri çocuklarda ve ergenlerde standart başlangıç dozu günde bir kez 500 mg veya 850 mg'dır. Alınabilecek en fazla doz, iki veya üçe bölünmüş doz şeklinde 2000 mg'dır.