İşkura nereden başvurabilirim?

İçindekiler:

  1. İşkura nereden başvurabilirim?
  2. İŞKUR kaydı nasıl aktifleştirilir?
  3. İŞKUR işveren kaydı nasıl yapılır?
  4. İŞKUR'a iş ilanı nasıl verilir?

İşkura nereden başvurabilirim?

Türkiye genelindeki kamu kurumları ve özel sektörde faaliyet gösteren firmaların iş ilanlarının yer aldığı İŞKUR'un esube.iskur.gov.tr internet adresine kayıt işlemini kısa sürede tamamlamak mümkün. Öte yandan Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamındaki iş ilanlarının da online şube üzerinden alındığını belirtelim.

İŞKUR kaydı nasıl aktifleştirilir?

Sisteme giriş yaptıktan sonra Özgeçmiş linkine tıklayın. Açılan ekranda “Kişisel Bilgiler” bölümünün altında yer alan İş Arama Statüsü bölümündeki Yeni Kayıt seçili olan kısmı “AKTİF” olarak seçip “Kaydet” butonuna tıklayarak Profilinizi Aktif edebilirsiniz.

İŞKUR işveren kaydı nasıl yapılır?

Sistem üyeliğinden sonra işveren kaydı yapılabilir. İşyeri kaydı aşamasında güncel SGK ve Vergi numarası ile kayıt yapılabilmektedir. İşyeri kaydının İŞKUR tarafından onaylanmasından sonra ise T.C. Kimlik Numarası, şifre ve işyerinin İŞKUR numarası ile sisteme giriş yaparak Kurumumuz hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

İŞKUR'a iş ilanı nasıl verilir?

Eleman arayan kamu kurumları işgücü istemlerini, İŞKUR'un internet portalına üye olmak suretiyle doğrudan sisteme kayıt ederek iletebilecekleri gibi her türlü iletişim kanallarını/araçlarını kullanmak suretiyle ileterek istediği özellikte işgücü için ilan verebilir.