Hindi kaç aylıkken yumurtlamaya başlar?

İçindekiler:

  1. Hindi kaç aylıkken yumurtlamaya başlar?
  2. Hindi yemi nedir?
  3. Hindi ne zaman kesilir?
  4. Hindi Civcivlerine hangi yem verilir?
  5. 1 çuval yem ne kadar?
  6. Hindi ne kadar surede buyur?
  7. Hindi ne kadar sürede yetişir?

Hindi kaç aylıkken yumurtlamaya başlar?

Hindi civcivleri genellikle baharda ve yaz başında hayata gelir. 10 ay sonra tekrar ilkbahar geldiğinde ya da kış sonunda artık yetişkindirler ve yumurtamaya başlarlar. 10-20 arası yumurtladıktan sonra gurk olurlar. Aşağıdaki şartlar uygun değilse yumurtadan kesilmez ve gurk da olmazlar.

Hindi yemi nedir?

Toz ve pelet formda olduğu için hayvanların tüketiminde kolaylık sağlar. Enerji, protein, vitamin, mineral, aminoasitler ve diğer besin maddelerince dengelenmiş karma bir yemdir. Zengin besin madde içeriği ile sağlıklı bir canlı ağırlık artışı sağlar. Yemin formundan dolayı sindirimi kolaydır.

Hindi ne zaman kesilir?

Dişi hindiler 90-100 günlükken (ortalama 8-9 kg canlı ağırlığında), erkek hindiler ise 120-140 günlükken (ortalama 17-18 kg canlı ağırlığında) kesime alınırlar.

Hindi Civcivlerine hangi yem verilir?

Hindilerin otlamaya gittikleri alanlarda su ihtiyaçları karşılanmalıdır. 6-14. haftalar arasında hindiler meradan geldiklerinde %18-20 proteinli, 2900-3000 Kcal/Kg enerjili büyüme yemi ile beslenmelidir. Bu dönemde buğday-mısır kırmasıyla da beslenebilir.

1 çuval yem ne kadar?

Verilen yem fiyatı fabrika çıkışı bayi karları eklenmemiş fiyatlardır. Örneğin Mart ayı için belirtilen 1460 tl/ton besi yemi fiyatı için çuval fiyatı (50 kg) 73 TL olmaktadır. Besici bunu bayiden alırsa (%6-12 arasında şu aralar ortalama %10) bayi karı eklenmektedir. Bu durumda çuvalı 80,3 TL olmaktadır.

Hindi ne kadar surede buyur?

Cinsi olgunluğa 30 haftada ulaşır. Yıllık 40-70 adet yumurta verir. Dünyada A.B.D. Kanada, İngiltere, İtalya, Fransa ve İsrail kendi hibrit hindi ırklarını üretmiş ve alıcı ülkelere yumurta, palaz satışı yapmaktadırlar.

Hindi ne kadar sürede yetişir?

Kandıra'nın orijinal hindisi Amerikan bronzu olarak bilinen siyah hindi satışını yapıyoruz. Doğal ortamda, çayırlarda meralarda yetiştiriyoruz. 6 veya 8 ay sürede hindileri büyütüyoruz. Doğal ortamda yetişen hindiler yaklaşık 8 ay gibi bir sürede kesime hazır hale geliyor" dedi.