Türkiye'nin en iyi Bali nerede?

İçindekiler:

  1. Türkiye'nin en iyi Bali nerede?
  2. Türkiyenin en iyi çiçek balı hangi şehirde?
  3. Hangi ilin balı meşhurdur?
  4. Kestane balı neden pahalı?
  5. Hangi bal gerçek?

Türkiye'nin en iyi Bali nerede?

Mersin'in Erdemli ilçesinin yüksek kesimlerinde Toros Dağları'nın eteğinde rakımda üretilen Eğriçayır balı, Kanada'nın Montreal kentinde Dünya Arıcılık Örgütü ev sahipliğinde düzenlenen 46'ncı Dünya Arıcılık Kongresi'nde 'Dünyanın En İyi Balı' ödülüne alarak Türk balcılığını zirveye taşıdı.

Türkiyenin en iyi çiçek balı hangi şehirde?

TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Türkiye'nin en ballı illeri Muğla, Ordu ve Adana oldu. Muğla ton bal üretimiyle ilk sırada yer alırken Muğla'yı 15 bin 39 ton ile Ordu, ton ile de Adana takip etti. En az bal ise 14 ton ile Kilis'te üretildi.

Hangi ilin balı meşhurdur?

En ballı iller Türkiye'nin en ballı illeri ise Ordu, Muğla ve Adana oldu. Ordu ton bal üretimi ile ilk sırada yer alırken, Ordu'yu ton ile Muğla ve ton ile Adana takip etti. En az bal üretimi yapan iller ise 28 ton ile Kilis, 91 ton ile Nevşehir ve 107 ton ile Kırşehir oldu.

Kestane balı neden pahalı?

Besin değeri yüksek olan kestane polenleri doğal olarak balın da kalitesine ve doğallığına etki etmektedir. Aynı zamanda ülkemizdeki kestane ağaçlarının azalması da bu balın fiyatının artmasına sebep olmaktadır.

Hangi bal gerçek?

Buzdolabında yaklaşık bir ay bekleyen balın krem ya da tereyağı kıvamına gelmesi balın hakiki olduğunu gösterir. Sabit kalem (kusun kalem değil ucu ıslandığı zaman mor renk yazan) balın uç kısmını daldırın sonra parmağınıza sürün renkli olarak çıkıyorsa bal karışıktır, çıkmıyorsa hakikidir.