K vitamini eksikliğinin belirtileri nelerdir?

İçindekiler:

  1. K vitamini eksikliğinin belirtileri nelerdir?
  2. K vitamini eksikliği neden olur?
  3. Kanın pıhtılaşması hangi vitamin eksikliğinde görülür?
  4. K vitamini eksikliğine ne iyi gelir?

K vitamini eksikliğinin belirtileri nelerdir?

K vitamini eksikliği, tıpkı diş eti kanaması, burun kanaması, ufak kesiklerden çok kan akması gibi etkiler gösterebilirken daha ileri boyutlarda bir yoksunluk söz konusu olduğunda bu durum idrarda ve dışkına kan görülmesi, iç organlarda, özellikle de sindirim sisteminde kanamaların oluşması gibi ciddi etkilere de neden ...

K vitamini eksikliği neden olur?

Eksikliği, vücut bağırsak yolundan K vitaminini düzgün şekilde alamadığında veya bazı kronik hastalıklarda (örneğin karaciğer yetmezliği gibi) ortaya çıkar. Kistik fibroz, Çölyak ve Crohn hastalığı gibi uzun süreli antibiyotik kullanımı veya kan sulandırıcı ilaçlar veya diyaliz tedavisi ile de ortaya çıkabilir.

Kanın pıhtılaşması hangi vitamin eksikliğinde görülür?

K vitamini, kanın pıhtılaşması ve kemik metabolizmasında önemli görevleri bulunan bir vitamin türüdür. Bu vitamin, kanı pıhtılaştırarak aşırı kanamayı önleyen ve aynı zamanda kemik metabolizmasında da çeşitli görevleri bulunan protrombin adlı proteinin üretimi için gereklidir.

K vitamini eksikliğine ne iyi gelir?

Özellikle yeşil yapraklı sebzeler en iyi K vitamini kaynaklarıdır. K vitamini aslında bir grup bileşiktir. Bu bileşiklerin en önemlileri K1 vitamini ve K2 vitamini olarak görünmektedir. K1 vitamini yapraklı yeşilliklerden ve bazı diğer sebzelerden elde edilir.