Kas ağrısı ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Kas ağrısı ne anlama gelir?
  2. Kollarda kas ağrısı neden olur?
  3. Kas ağrısı belirtileri nelerdir?
  4. Kas ağrısına neden olur?

Kas ağrısı ne anlama gelir?

Kas ağrısı boyun, sırt, bacaklar ve elleriniz de dahil olmak üzere vücudunuzun hemen hemen her yerinde gelişebilen bir ağrı türüdür. Kas ağrısının en sık nedenleri; Gerginlik, stres, aşırı kullanım, küçük yaralanmalardır.

Kollarda kas ağrısı neden olur?

Kol ağrısı genellikle bir kaza, ciltteki bir irritasyon ya da enflamasyon, kol kaslarındaki veya eklemlerindeki patolojilerden kaynaklı ortaya çıkabilir. Bunların haricinde her gün yaptığımız yazı yazma, aletlerle çalışma, spor yapma, ağır kaldırma, egzersiz gibi günlük aktiviteler de kol kas ağrısı yapabilir.

Kas ağrısı belirtileri nelerdir?

Kaslarda verimsizlik ve güçsüzlüğün oluşması, ağrı olan kası ideal düzeyde kullanamama, yürüme ve koşmada zorlanmalar, otururken ayağa kalkmak istendiğinde oluşan zorlanma, uzunca bir süre oturulduğunda boyun bölgesinde meydana gelen gerginlik, boynun tutulma ve ağrıması, başta dönme ve nefes almakta güçlük gibi ...

Kas ağrısına neden olur?

Kas ağrısının en yaygın nedeni kasın aşırı kullanımı veya küçük yaralanmalardır; faktörler arasında tenis gibi zor oyunlar, tökezleme, düşme veya kaslarınızın sertleşmesine ve ağrımasına neden olan gerilme / zorlanmalar bulunmaktadır.