Miyofasiyal ağrı sendromuna ne iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Miyofasiyal ağrı sendromuna ne iyi gelir?
  2. Miyofasiyal ağrı sendromu nerelerde olur?
  3. Tetik nokta enjeksiyonu nasıl yapılır?
  4. Miyofasiyal ağrı sendromu kronik mi?
  5. Tetik nokta enjeksiyonları nedir?
  6. Tetik nokta enjeksiyonu kaç seans?

Miyofasiyal ağrı sendromuna ne iyi gelir?

Miyofasiyal ağrı sendromunda hastaya en uygun fizik tedavi programı hazırlanır. Bu program hastaya özel olarak duruş (postür) şekli önemsenerek oluşturulmalıdır. Uygulanan fizik tedavide masaj, elektrik stimülasyon (TENS), enterferans, lazer ve soğuk-sıcak kompres gibi yöntemler kullanılabilir.

Miyofasiyal ağrı sendromu nerelerde olur?

Eklem dışı romatizma grubunda yer alan miyofasiyal ağrı sendromu kaslarda veya fasyalarda gelişen gergin bantlardaki tetik noktalardan kaynaklanıyor. Miyofasiyal ağrı sendromu genellikle bel, boyun ve sırt bölgesinde görülse de aslında kas olan her yerde görülür.

Tetik nokta enjeksiyonu nasıl yapılır?

Tetik nokta enjeksiyonu nasıl yapılır? İşlemi gerçekleştirmek için uzanıyor veya oturuyor olmanız gerekir. Doktorunuz ağrılı olan alanı tespit etmek için kaslarınızı muayene eder. Daha sonra bu alana küçük bir iğne ile lokal anestezik ve steroid karışımı enjekte eder.

Miyofasiyal ağrı sendromu kronik mi?

Miyofasiyal ağrı sendromu kronik bir ağrı bozukluğudur. Kasların hassas olan noktalarında basınç oluşur ve vücudun ilgisiz bölümlerinde ağrı meydana gelir.

Tetik nokta enjeksiyonları nedir?

Tetik nokta enjeksiyonu bazı hastalarda oluşan ağrının tedavisi için bir tedavi seçeneğidir. Nokta enjeksiyonu için kullanılan noktalar kas dokusunda bulunur ve ağrıyı tetikleyen noktalardır. Kasların içerisinde bulunan bu noktalar kas dokusunun normal yapısının bozulması ile oluşmuştur.

Tetik nokta enjeksiyonu kaç seans?

Kuru iğne tedavisi teşhise göre ve hastanın durumuna göre değişmekle birlikte, 3 seans ile 20 seans arasında uygulanmaktadır. Tetik nokta hastalığında 5-10 seans, fibromiyalji de 15-20 seans, bel ve boyun kireçlenmelerinde 10-15 seans, ani kas tutulmalarında 1-3 seans yeterli olmaktadır.