Site yönetimi para cezası verebilir mi?

İçindekiler:

  1. Site yönetimi para cezası verebilir mi?
  2. Site yönetimine gelen cezayı kim öder?
  3. Site yönetimi olağanüstü genel kurul toplantısı nasıl yapılır?
  4. Ev sahibi kiracıya vekalet verebilir mi?
  5. Binaya gelen cezayı kim öder?
  6. Apartmanda oturmayan kişi yönetici olabilir mi?
  7. Apartman karar defterine kiracı imza atabilir mi?
  8. Yönetici istediği zaman istifa edebilir mi?
  9. Apartman kararları kaç kişi ile alınır?
  10. Apartman yönetim kararları nasıl alınır?
  11. Site yönetimi nasıl karar alır?
  12. Bina mantolama kararı nasıl alınır?
  13. Mantolama ücreti nasıl bölünür?
  14. Dükkanlarda mantolama masrafı neye göre alınır?

Site yönetimi para cezası verebilir mi?

Ortak alanlarda ceza kesilmez Bununla ilgili site yönetiminin cezai işlem uygulama durumu kesinlikle bulunmamaktadır. Bununla ilgili yasallaşan bir mevzuat da yoktur." Site sakinlerinin kişisel bilgilerinin paylaşılması da yasal değil. Resmi makamlar yönetimden istese dahi, bilgiler ancak izinle verilebiliyor.

Site yönetimine gelen cezayı kim öder?

Cevap: apartman yönetimine gelen sgk idari para cezası Bununla ilgili cezalardan bütün kat malikleri ortak sorumludur. Bu dönem içinde kat maliki olan herkes bu borçtan ortak sorumludur. Denetleme raporu varsa elinizde yayınlarsanız bununla ilgili görüş verebiliriz.

Site yönetimi olağanüstü genel kurul toplantısı nasıl yapılır?

  1. Açılış,yoklama ve toplantı Divan başkanı'nın ve üyelerin seçimi.
  2. Başkanlık panına imza yetkisi verilmesi.
  3. Gündemin okunması ve ilaveler.
  4. Yönetici faaliyet raporu ve denetçi raporunun okunması;hesapların görüşülmesi ve. yöneticinin ibrası.
  5. Yeni yönetici ve denetçi seçimi.
  6. Dilekler.
  7. Kapanış.

Ev sahibi kiracıya vekalet verebilir mi?

Kanuna göre kiracılar kat maliklerinden vekalet alarak apartman toplantılarına katılabiliyor. Daire sahibinin vekalet verdiği kiracı oy kullanma hakkını kullanabiliyor, apartman yönetimine de ancak bu koşulla seçilebiliyor. ... Kiracı, apartman yöneticisi olmak isterse, ev sahibinden vekaletname alması gerekir.

Binaya gelen cezayı kim öder?

Yanıt : Merhaba. Kat Mülkiyeti Kanunu?nun 20. maddesine göre apartmanın ortak giderlerini karşılamak kat maliklerinin yükümlülüğünde olduğundan, apartmanın prim ve idari para cezası borçlarının ödenmesinden de yönetici değil, kat malikleri sorumlu tutulmuştur.

Apartmanda oturmayan kişi yönetici olabilir mi?

Kat maliki olmayan kimse, Kat Mülkiyeti Kanununun 34. maddesine göre yönetici olabiliyor: “Madde 34 – Kat malikleri, ana gayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışarıdan seçecekleri bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verebilirler; bu kimseye (Yönetici), kurula da (Yönetim kurulu) denir.”

Apartman karar defterine kiracı imza atabilir mi?

Kiracıların sorumluluğu dolaylı sorumluluktur. Kiracılar ancak daire sahipleri kiracısına yetki vekalet verdiyse imza edebilir. Vekalet yoksa imza yetkiside yok demektir.

Yönetici istediği zaman istifa edebilir mi?

İstifa, apartman veya site yöneticisinin doğal hakkı olduğundan her an istifa etmesi mümkündür. ... Yönetici tarafından noterden ihtar yapılmasına rağmen vaktinde ve tamamen kat maliklerince yerine getirilmeyen borç ve yükümlülükler varsa, yönetici hiçbir tazminat ödemeksizin yöneticiliği bırakarak istifa edebilir.

Apartman kararları kaç kişi ile alınır?

Apartmanlarda toplantı yeter sayısı 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununda şu şekilde bilirtilmiştir; "Kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasıyla toplanır ve oy çokluğuyla, karar verir. (Değişik fıkra: 5711 S.K. /15. mad.)

Apartman yönetim kararları nasıl alınır?

Kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasıyle toplanır ve oy çokluğuyla karar verir. Yeter sayı sağlanamadığı için ilk toplantı yapılamazsa kararlar en geç bir hafta içinde yapılacak ikinci toplantıya katılanların oy çokluğuyla verilir.

Site yönetimi nasıl karar alır?

Site yönetimi nasıl karar alır? Apartman ve konut sitelerinde, kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlası ile toplanıyor ve kurul oy çokluğuyla karar veriyor.

Bina mantolama kararı nasıl alınır?

Kat maliklerinden birinin isteği üzerine Mantolama, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılır. “Yargıtay'ın yerleşik içtihatlarında mantolama işlemi “faydalı değişiklik” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu sebeple oy birliği değil oy çoğunluğu yeterli olacaktır.”

Mantolama ücreti nasıl bölünür?

Hesaplama şöyle olmalıdır. Bir kat malikinin 20/265 arsa payı var. Oransal olarak hesaplama için 20'yi 265'e bölmeli ve çıkan sonuç 50 bin TL ile çarpılmalıdır. Çıkan sonuç arsa payına sahip kat malikinin mantolama için ödeyeceği rakamdır.

Dükkanlarda mantolama masrafı neye göre alınır?

Dış cephe mantolama masrafları tapu senetlerinde belirtilen arsa payına göre bölüştürülmektedir. ... Söz konusu kanun maddesi gereğince, mantolama masrafı dükkanlar da dahil tüm bağımsız bölüm sahiplerinden genel gider alacağı kapsamında tahsil ediliyor.