Türmob Genel Başkanı kim?

İçindekiler:

  1. Türmob Genel Başkanı kim?
  2. Masis Yontan nereli?
  3. Türmob Yönetim Kurulu kaç kişi?
  4. Türmob Genel Sekreteri kimdir?
  5. Türmob ödenti belgesi ne kadar?
  6. Türmob faaliyet belgesi nasıl alınır?
  7. Türmob ne zaman kuruldu?
  8. Ticaret lisesi mezunu mali müşavir olabilir mi?
  9. SMMM Oda seçimleri kaç yılda bir yapılır?
  10. Türmob açılımı nedir?
  11. SMMM belgesi kaç para?
  12. Mali Müşavir belgesi ne kadar?
  13. Mali müşavir faaliyet belgesi nereden alınır?
  14. Türmob hangi kargo ile çalışıyor?
  15. Muhasebecilik mesleği hangi yılda örgüt?
  16. Önlisans mezunu mali müşavir olabilir mı?
  17. Mali Müşavirler odaya kayıt olmak zorunda mı?
  18. Oda Yönetim Kurulu toplanma zamanı nedir?

Türmob Genel Başkanı kim?

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik mesleğinin yasal statüye kavuşmasının 32'nci yılını kutladı.

Masis Yontan nereli?

1957 yılında Mardin'de doğdu.

Türmob Yönetim Kurulu kaç kişi?

Birlik Yönetim Kurulu, kayıtlı olduğu meslek odasında en az üç yıl kıdemli olup serbest veya bir işyerine bağlı olarak Kanun hükümlerine göre fiilen mesleki faaliyette bulunan Birlik Genel Kurulu üyeleri arasından üç yıl için seçilen dokuz asıl ve dokuz yedek üyeden oluşur.

Türmob Genel Sekreteri kimdir?

20 Dönemi Kurulları
Yönetim Kurulu
Adı SoyadıGörevi
Yahya ARIKANGenel Sekreter
Emre KARTALOĞLGenel Sayman
Rıfat NALBANTOĞLUY.K. Üyesi
8 satır daha

Türmob ödenti belgesi ne kadar?

Türmob Ruhsat Harcı: 3.726 TL TÜRMOB Ödenti Belgesi (TÜRMOB sınav sonuç belgesinde yazılı olan tutarlar).

Türmob faaliyet belgesi nasıl alınır?

Web sitemiz internet şubesi işlemlerinden kendi şifreniz ile girip Faaliyet Belgesi veya Oda Sicil Belgesini aynı iş günü içerisinde alabilirsiniz. Elektronik imzalı belge için Odamız İnternet Şubesi, "Faaliyet & Ek9 Talep" sayfasından "Elektronik İmza" seçeneğini tıklayarak belge başvurusunda bulunabilirsiniz.

Türmob ne zaman kuruldu?

Yıllardır verilen mücadelelerin sonucunda çağdaş dünyanın vazgeçilmez unsurlarından biri olan mali müşavirlik mesleği 13 Haziran 1989 tarihinde yayınlanan 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu ile yasal statüsüne kavuşmuştur.

Ticaret lisesi mezunu mali müşavir olabilir mi?

İki yıllık meslek yüksekokulu veya lise mezunu oldukları için mali müşavirlik hakkı bulunmayan serbest muhasebeciler, sınavda başarılı olma koşuluyla mali müşavir olabilecek. Staj süresi 2 yıldan 3 yıla çıkarılırken, staj ve staj süresinden sayılan hizmetler yeniden düzenleniyor.

SMMM Oda seçimleri kaç yılda bir yapılır?

Madde 20-Genel Kurul (5786 sayılı Kanunun 19'uncu maddesi ile değişen şekli, Yürürlük: 26.07.2008) üç yılda bir(*) Mayıs ayının içinde başkanın daveti üzerine bütçeyi ve gündemdeki diğer maddeleri görüşmek ve gereken seçimleri yapmak üzere toplanır.

Türmob açılımı nedir?

bir kısaltma. "türkiye serbest muhasebeci mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler odalari birliği"nin bu şekilde yazılması, hadi bakalım açılımını de denildiğinde şaşırtan * bir durumdur muhakkak.

SMMM belgesi kaç para?

Mali Müşavirlik Ruhsat Harcı Ödeme Dekontu Aslı ve Fotokopisi : 1.272,70 TL.

Mali Müşavir belgesi ne kadar?

Türmob Ruhsat Harcı: 3.726 TL TÜRMOB Ödenti Belgesi (TÜRMOB sınav sonuç belgesinde yazılı olan tutarlar).

Mali müşavir faaliyet belgesi nereden alınır?

Web sitemiz internet şubesi işlemlerinden kendi şifreniz ile girip Faaliyet Belgesi veya Oda Sicil Belgesini aynı iş günü içerisinde alabilirsiniz. Elektronik imzalı belge için Odamız İnternet Şubesi, "Faaliyet & Ek9 Talep" sayfasından "Elektronik İmza" seçeneğini tıklayarak belge başvurusunda bulunabilirsiniz.

Türmob hangi kargo ile çalışıyor?

TÜRMOB Kampanyası | Yurtiçi Kargo.

Muhasebecilik mesleği hangi yılda örgüt?

Meslek yasası 1989 yılı ortalarında yürürlüğe girmiştir. 1990 Yılında hızlı bir odalaşma süreci başlamıştır. İlk kurulduğunda 55'i SMMM ve 6'sı YMM Odası olmak üzere 61 odada 35.000 üyesi bulunan meslek örgütü sürekli ve hızlı bir büyüme göstermiştir10. Kuruluştan dört yıl sonra, SM-SMMM odaları sayısı 65'i bulmuştur.

Önlisans mezunu mali müşavir olabilir mı?

* Serbest muhasebeci malî müşavir olabilmek için aşağıdaki özel şartlar aranır. Ön lisans seviyesinde öğrenim görmüş olanlar ile ticaret liseleri ve maliye meslek liselerinden mezun olanlar, staj şartını yerine getirmiş olmaları halinde, sınav şartı aranmaksızın sadece serbest muhasebeci unvanı ile çalışırlar.

Mali Müşavirler odaya kayıt olmak zorunda mı?

Madde 34 – (Mülga ibare:RG-4/8/2015-29435)(…) serbest muhasebeci mali müşavirlik ruhsatı alan her meslek mensubu Odaya kaydolmak ve ödevlerini yerine getirmek zorundadır.

Oda Yönetim Kurulu toplanma zamanı nedir?

Oda Yönetim Kurulu Başkanı, Odaya kayıtlı üyelerin beşte birinin görüşme konularını belirten yazılı talebi ile en geç 15 gün içinde Genel Kurulu toplantıya çağırmak zorundadır.