Yetişkinlerde gece altını ıslatma hangi doktor?

İçindekiler:

  1. Yetişkinlerde gece altını ıslatma hangi doktor?
  2. Alt ıslatma sorunu için hangi doktora gidilmeli?
  3. Çocuklarda gece altını ıslatma kaç yaşa kadar normal?
  4. Gece altına kaçırmak neden olur?

Yetişkinlerde gece altını ıslatma hangi doktor?

Uykuda idrar kaçırma başta olmak üzere koşarken, öksürürken, hapşırırken vs. Gibi durumlarda ya da her ne sebeple olursa olsun idrar kaçırma sorunu olan biri üroloji doktoruna başvurması gerekmektedir.

Alt ıslatma sorunu için hangi doktora gidilmeli?

Altını ıslatma, genellikle tedavi sonucunda giderilebilen bir problemdir. Alt ıslatma sorunun çözümÜ için öncelikle nedeninin tespit edilmesi gerekir. Fizyolojik nedenler için gidilmesi gereken bölüm çocuk ürolojisi iken psikolojik sorunlarda psikolog ve psikiyatrlar tercih edilmelidir.

Çocuklarda gece altını ıslatma kaç yaşa kadar normal?

Alt ıslatma problemini tek başına tuvalet eğitimi ile çözebileceğinizi sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Çocuğun yatağını ıslatması, 2,5 - 3 yaşına kadar hatta bazı çocuklarda 5 yaşına kadar devam edebilir. Bu yaştan sonra çocuk sürekli yatağını ıslatıyorsa tehlike çanları çalmaya başlar.

Gece altına kaçırmak neden olur?

Pek çok neden alt ıslatma sorunu oluşturur Ciddi bir hastalık varlığı: Gündüz veya gece idrar kaçırma; böbrek yetmezliği, hormonal bozukluklar, idrar yolu iltihapları, sinir sistemi hastalıkları, şeker hastalığı, mesane çalışması bozukluğu gibi hastalıkların belirtisi olabilmektedir.