Tencerede kek pişirilir mi?

İçindekiler:

  1. Tencerede kek pişirilir mi?
  2. Normal tencerede kek nasıl yapılır?
  3. Suda kek kaç dakikada pişer?
  4. Fırın kabında kek olur mu?
  5. Buharda kek pişer mi?
  6. Çelik tencerede kek yapılır mı?
  7. Kek harcı beklerse ne olur?

Tencerede kek pişirilir mi?

Kek kalıbının sığabileceği geniş bir tencerede yaklaşık 4,5 bardak suyu kaynatın ve keki koymadan önce altını kısın. Kek kalıbını tencerenin içerisine yerleştirin, üzerine temiz bir bez örtün ve kapağını kapatıp kısık ateşte 45 dakika pişirin.

Normal tencerede kek nasıl yapılır?

Tencere Keki Nasıl Yapılır?
  1. Tencere keki yapımında; derin bir kaba 2 adet yumurta kırın. Üzerine 1 su bardağı toz şeker ekleyin. ...
  2. Diğer yandan 26 cm lik hafifçe derin bir teflon tencere içini margarin ile iyice yağlayın. ...
  3. Tencere kekini en kısık ateş üzerinde yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin.

Suda kek kaç dakikada pişer?

Suda Kek Yapımı Tarifi Yapılışı Fincanlar dizilir ve 20 dk pişirilir. Keki dökmeden önce fincanları yağlayın ki kek pişince kolay çıksın.

Fırın kabında kek olur mu?

Tarifte aksi denmediği takdirde kekler önceden ısıtılmış fırında pişirilmeli. ... Önceden ısıtılmış fırına giren kek aniden yüksek sıcaklığa maruz kaldığından dış kabuğunda kıtır bir katman oluştururken, içi nemli ve daha yumuşak kalır. Eğer önceden ısıtmazsanız kekinizin içi kuru ve sert olacaktır.

Buharda kek pişer mi?

Buharda Kek Tarifi Yapılışı Bir tencereye bir miktar su koyup kalıbı üstüne oturtun. Tencerenin kapağını bir havlu ile sarın kapatın ve su kaynağına altını kısın. 35-40 dakika pişirin. Yumuşacık bir kek oluyor. ... Buharda Kek 24.02.2015 00:07 tarihinde yayınlandı.

Çelik tencerede kek yapılır mı?

Yağlanmış çelik tencereye önce sade kek harcını, ardından kahveli kek harcını dökün ve spatula ile üzerini düzeltin. Tencereyi 170 derece soğuk fırına yerleştirip üzeri kızarana kadar pişirin.

Kek harcı beklerse ne olur?

Eğer klasik bir kek harcı yaptıysanız, harcın içerisine kabartma tozu, soda gibi kabartıcı malzemeler eklemeden, yine üzeri sıkıca kapalı bir şekilde buzdolabında 1-3 saat arası kadar bekletebilirsiniz. Bu süre aralığı kekinizi bekletmek açısından herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir.