Fındık ne zaman Ilaclanir?

İçindekiler:

  1. Fındık ne zaman Ilaclanir?
  2. Fındık Kireç ne zaman atılır?
  3. Fındığa Çotanak gübresi ne zaman atılır?
  4. Kasım ayında fındığa hangi gübre atılır?
  5. Tarlaya kireç ne zaman atılır?
  6. Kireç ne zaman atılır?
  7. Fındık Gübresi ne kadar atılır?

Fındık ne zaman Ilaclanir?

"İlaçlama nisan ayı sonu veya mayıs ayının başında yapılmalıdır. En uygun ilaçlama dönemi bu dönemdir. Bu dönem dışında yapılan kimyasal ilaçlamaların bir faydası bulunmamaktadır."

Fındık Kireç ne zaman atılır?

Kireç : 3-5 yılda bir Kasım-Aralık ayları ara- sinda uygulanır. Dal uçları izdüşümüne 40-50 cm banda gelecek şekilde muntazam serilir ve 5-10 cm derinlikte çapalanır. FINDIK BAHÇESİNE KİREÇ VE GÜBRELER NASIL UYGULANMALIDIR? Azotlu Gübreler : Yarısı Mart ayı başında diğer yarısı da Mayis sonu Haziran başında atılır.

Fındığa Çotanak gübresi ne zaman atılır?

Süper Çotanak gübresini erken ilkbahar döneminde ocak ayı başından şubat ayı ortalarına kadar kullanabilirsiniz. Fındık ocaklarının taç iz düşüm çapına gömülmelidir. 10 yaşından büyük ağaçlar için 1 kg, 10 yaşın altındaki ağaçlar için 750 gram ocak başı uygulama yapabilirsiniz.

Kasım ayında fındığa hangi gübre atılır?

Kışlık gübre denilen fosforlu ve potasyumlu gübrelerin verilme zamanı da Ekim-Kasım aylarıdır. Genellikle 3 yılda bir verilen fosforlu gübrelerde, ocakların çevresinde dal iz düşümüne ( dalların altına) gelecek şekilde 10-15 cm derinlikte açılacak 20-30 çukura atılarak kullanılır.

Tarlaya kireç ne zaman atılır?

6.5. Genellikle, tohum ekiminden 3-6 ay önce kirecin tarlaya uygulanması en doğru yoldur. Çünkü tohum ekiminden hemen önce kireç toprağa verilirse bazik reaksiyonlu olan kireçleme materyali tohumların çimlenmesine zarar verebilir.

Kireç ne zaman atılır?

Tarım kireci hasat dışında her dönem kullanılabilir, ancak özellikle ekim zamanından 1 ay önce kullanılması tavsiye edilir.

Fındık Gübresi ne kadar atılır?

Kompoze gübreler mutlaka şubat-mart 15'e kadar uygulanmalıdır. Kompoze gübre kullanıldığında ayrıca azotlu gübrenin 1. uygulamasına ihtiyaç kalmamaktadır. Kullanılacak toplam azotlu gübrenin yarısı kadar miktar mayıs ayının 20 inden itibaren 2. uygulama olarak kullanılmalıdır.