Antibiyotik çocuklarda ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Antibiyotik çocuklarda ne işe yarar?
  2. Cocuklarda antibiyotik ne zaman etkisini gösterir?
  3. Antibiyotikler çocuklara zararlı mı?
  4. Antibiyotik kullanımı ne kadar?
  5. Antibiyotik organlara zarar verir mi?
  6. Amoklavin 400 kaç yaşında kullanılır?

Antibiyotik çocuklarda ne işe yarar?

Antibiyotikler daha çok orta kulak enfeksiyonu, bazı boğaz enfeksiyonları, zatürre, sinüzit ve idrar yolu enfeksiyonu gibi durumlarda kullanılmaktadır. Çocuklarda hastalık etkeninin bakteri olduğu kuvvetle düşünüldüğü veya kanıtlandığı durumlar ve doktor önerisi ile antibiyotik başlanmalıdır.

Cocuklarda antibiyotik ne zaman etkisini gösterir?

Antibiyotik verildikten sonra 48 ila 72 saat içerisinde bebekler kendini daha iyi hissedebilir. Ancak daha iyi hissetme, tam bir iyileşme anlamına gelmez. Antibiyotik, doktorun tavsiye ettiği süre dahilinde yani hastalığa neden olan tüm bakterilerin yok olacağı şekilde kullanılmalıdır.

Antibiyotikler çocuklara zararlı mı?

Bağışıklık sistemine zarar veriyor Bu yüzden, sık antibiyotik kullanan çocuklar,mukozalenfeksiyon denilen sinüzit, orta kulak iltihabı,zatürre, farenjit ve ishale daha sık yakalanıyor.

Antibiyotik kullanımı ne kadar?

Antibiyotik kaç gün kullanılmalı diye merak edenler için çoğu antibiyotiğin 7 ila 14 gün için reçete edildiği belirtilmelidir. Bazı durumlarda daha kısa tedaviler de işe yarayabilir. Ancak tedavi süresi ve kullanılacak antibiyotik türü doktorlar tarafından belirlenir.

Antibiyotik organlara zarar verir mi?

Antibiyotiklerin çoğu karaciğer ve böbrek yoluyla vücuttan atılırlar. Bu nedenle karaciğer ve böbrekte tahribat yapabilmektedir. Böbrek ve karaciğer hastalarında, antibiyotik tedavisi gerekiyorsa düşük dozlu veya böbrek-karaciğer atılımı olmayan ilaçlar tercih edilmelidir.

Amoklavin 400 kaç yaşında kullanılır?

2 aydan 2 yaşına kadar olan çocuklar: 2 yaşından küçük çocuklarda doz vücut ağırlığına göre ayarlanmalıdır. İki aylıktan küçük çocuklarda AMOKLAVİN kullanımı ile ilgili doz önerisinde bulunmak için yeterli deneyim yoktur.