Kemah ın kaç köyü var?

İçindekiler:

  1. Kemah ın kaç köyü var?
  2. Erzincan Kemah Alevi mi?
  3. Kemah nüfus kaç?
  4. Hezerik ne demek?
  5. Kemah Rakım kaç?
  6. Kemah anlamı nedir?
  7. Kemah ve Erzincanı kim fethetti?
  8. Beyseki ne demek?
  9. Erzincan Kemah Türk mü?
  10. Refahiye Alevi mı?
  11. Erzincanı kim kurtardı?
  12. Erzincan hangi beylik?

Kemah ın kaç köyü var?

Merkeze bağlı 18 köy, Alpköy Bucağına bağlı 21 köy, Doğanbeyli Bucağına bağlı 16 köy, Bozoğlak Bucağına bağlı 9 köy ve Oğuz Bucağına bağlı 8 köy olup, toplam 73 köyü vardır.

Erzincan Kemah Alevi mi?

Erzincan'da Türkmen-alevi nüfusunun bulunduğu tek ilçe Kemah, Refahiye ve Kemaliye dir. bu ilçelerde toplamda yaklaşık 15 köy kadar Türkmen – Alevi nüfusu mevcuttur.

Kemah nüfus kaç?

Kemah nüfusu 2020 yılına göre 7.305. Bu nüfus, 3.512 erkek ve 3.793 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: H,08 erkek, Q,92 kadındır.

Hezerik ne demek?

Köyün eski adı, 1928 yılı kayıtlarında Hezerik olup, Ermenice'de "hazark" sözcüğü "binler" anlamına gelmektedir.

Kemah Rakım kaç?

Kemah
Rakım1.130 m (3.700 ft)
Nüfus (2018)
• Toplam8,167
• Kır4,569
18 satır daha

Kemah anlamı nedir?

Kemah, Erzincan'ın 9 ilçesinden biridir. Eski adı Gamakha olan Kemah; Doğu Anadolu Bölgesinin Yukarı Fırat Bölümünde kendi adını taşıyan bir boğazın güneybatısında yer alan engebeli bir arazide denizden 1053 metre yükseklikte kurulmuş olup, 2354 km2'dir.

Kemah ve Erzincanı kim fethetti?

Alparslan'ın komutanlarından olan Mengücek Ahmet Gazi, Erzincan, Kemah, Divriği ve Şebinkarahisar yörelerini hakimiyeti altına aldı. Kemah'ı merkez yaptı. Ahmet Gazi'nin ölümü üzerine (1114) yerine oğlu İshak Bey geçti.

Beyseki ne demek?

Köyümüzün Eski Adı ve Anlamı Köyümüzün bugünkü yeri 1300-1700 Yıllarında ormanlık bir alan iken Danişment Beyleri ve Hacı Emir Beylerinin at koşturduğu, at sektirdiği, avlandıkları bir yer iken Beyin at sektirdiği bu yere Beyin Sekisi (Be seküsü)denmiştir. Bu isim köyü kuran Çakırağa döneminde ise Beyseki olmuştur.

Erzincan Kemah Türk mü?

Erzincan nüfusunun %90'ı Türk'tür. Geri kalan nüfus Zaza ve Kürt'tür. Aslinda Zaza ve Kürt nufusu içinde saydıklarımızın büyük kısmı kendini Türkmen olarak saymaktadır. ... Erzincan ilimizde çok sayida Alevi nüfusu da yer alır.

Refahiye Alevi mı?

Haberimize Refahiye ilçesini de ekleyelim. Refahiye ilçesinin de neredeyse tamami Türklerden oluşur. Az sayida Zazaca ve Kürtçe konuşan vardır. Türk nüfusunun %25 ile 30 arası Türk Alevileridir.

Erzincanı kim kurtardı?

1071 den sonra Türklerin eline geçerek Mengücek, Selçuklu ve Eretna dönemlerini yaşamıştır. 1473 yılındaki Oltukbeli Savaşı ile Osmanlı hakimiyetine girdi. I. Dünya Savaşında işgale uğrayan Erzincan de Türk Ordusu tarafından kurtarıldı.

Erzincan hangi beylik?

Erzincan Beyliği, Erzincan Emirliği veya Mutahharten Beyliği, 14. yüzyılın sonları ile 15. yüzyılın başlarında hüküm süren Anadolu Türk Beyliklerinden biri. Eretna Beyliği sınırları içerisinde olan Erzincan'da yönetici Pir Hüseyin'in 1379 yılında ölümü üzerine Mutahharten Bey yönetimi ele geçirdi.