Ağda sonrası kızarıklık kabarma nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Ağda sonrası kızarıklık kabarma nasıl geçer?
  2. Lazer epilasyon sonrası kızarıklık olur mu?
  3. Epilasyon sonrası ne sürülmeli?
  4. Lazer yanığı normal mi?
  5. Lazer epilasyon dan sonra hangi krem sürülmeli?
  6. Lazerden kaç saat sonra krem kullanılır?
  7. Duş aldıktan sonra ağda yapılır mı?

Ağda sonrası kızarıklık kabarma nasıl geçer?

Temiz bir beze saracağınız buz parçalarıyla cildinize soğuk press yaparak, ağda sonrası kızarıklık ve tahrişleri azaltabilirsiniz. Ağda sonrası kabaran ve kaşınan cilde soğuk süt uygulaması yapabilirsiniz. Soğuk su ile karıştırdığınız sütü temiz bir bez yardımıyla nazikçe tene sürün.

Lazer epilasyon sonrası kızarıklık olur mu?

Daha önce de belirttiğimiz gibi lazer epilasyon tedavi seansının hemen ardından, cildinizde, hafif şişme ve kızarıklıklar görülebilir. Çoğu kişi için bu şişlik ve yanık hissi seanstan birkaç saat sonra ortadan kalkar. Bazı hassas ciltlerde ise bu süre 1-2 güne kadar uzayabilir.

Epilasyon sonrası ne sürülmeli?

2. Lazer epilasyondan sonra oluşan kızarıklık, kaşıntı ve kabarcıklar için hekimin önereceği yatıştırıcı kremler kullanarak cildin rahatlaması sağlanabilir. 3. Lazer epiasyondan sonra ciltte bir miktar kuruluk olması normaldir. Uygun bir nemlendirici kullanarak cildi nemlendirmek gerekir.

Lazer yanığı normal mi?

Lazer yanıklarında normal yanık tedavisi uygulanması gerekir. Yanıkların iyileşmesinde yanığın derecesi de önemlidir. Hafif yanıklar daha çabuk iyileşirken 2.derece yanıkların iyileşmesi 3-4 hafta sürebilir, iz kalabilir. Bu nedenle mutlaka bir dermatoloğa gitmenizi öneririz.

Lazer epilasyon dan sonra hangi krem sürülmeli?

Yani; lazer epilasyondan sonra ciltte yanık gibi bir problem yoksa bepanthen plus kullanmaya gerek yoktur. Bepanthol serisinden cilt bakım kremi veya bepanthol vücut losyonu kullanılabilir. Veya deksapantenol gibi güçlü nemlendirici özelliği olan herhangi başka bir nemlendirici krem/losyon da kullanılabilir.

Lazerden kaç saat sonra krem kullanılır?

En az iki hafta güneşe çıktığınızda güneş koruyucu krem kullanınız. 24 saat boyunca lazer uygulanan bölgeyi kaşımayın, parfüm uygulamayın, çok sıcak su ile yıkamayın. Peeling veya aşındırıcı ürünleri 1 hafta uygulamayın.

Duş aldıktan sonra ağda yapılır mı?

Ağda sırasında acı hissinizi en aza indirmek istiyorsanız, duş aldıktan sonra ağda yapmanız gerekir. Böylece hem kolay hem de acısız bir şekilde ağda işlemi yapabilirsiniz.