Atlas çiçeği nasıl Çoğaltilir?

İçindekiler:

  1. Atlas çiçeği nasıl Çoğaltilir?
  2. Yılbaşı çiçeği nerede durmalı?
  3. Cam güzeli ne kadar sulanmalı?
  4. Atlas çiçeği hangi ayda dikilir?
  5. Para çiçeği nasıl bir ortamı sever?
  6. Yılbaşı çiçeği ne zaman açar?

Atlas çiçeği nasıl Çoğaltilir?

Çoğaltma: Atlas çiçeğinin çoğaltılması konusuna gelince, iki farklı şekilde yapılabilir. Tohumdan ekilen çiçeklerin çiçek açması 5 yılı bulabilir. Diğer çoğaltma yöntemi ise ilkbahar veya yaz aylarında yapılan gövde kesimidir.

Yılbaşı çiçeği nerede durmalı?

Direkt olarak güneş ışığına maruz kalmayı sevmeyen çiçek, aydınlık odaları sevmektedir. Güneşi direkt olarak almayan, ancak sürekli olarak aydınlık kalan bir odada çiçek, hızlı bir şekilde büyür.

Cam güzeli ne kadar sulanmalı?

Cam güzeli nasıl sulanmalı Cam Güzeli çiçeği, yazın haftada en az 2 kere, kış aylarında ise haftada 1 kere saksı üstten sulanmalıdır. Suyun tüm toprağa ulaşması gerekmektedir. Yazın sulama tekniğinde Pazartesi ve Perşembe günleri tercih edilebilir. Kışın ise sulama tekniğinde Pazartesi günleri tercih edilebilir.

Atlas çiçeği hangi ayda dikilir?

Nisan ayından Ağustos ayı sonuna kadarki dönemde istenilen zaman yapabilirsiniz atlas çiçeği çoğaltma işlemi yapılabilir. Atlas Çiçeği Nasıl Sulanır? Atlas çiçeği, sıcak yaz aylarında toprak hafifçe kurudukça, serin aylarda ise toprak iyice kuruduğunda sulama yapılmalıdır.

Para çiçeği nasıl bir ortamı sever?

Kaktüs bitkisi güneşi seven ve soğuk iklimlerde yaşamakta zorlanan bir türdür. Para çiçeği 15 derece sıcaklığın altında yaşamakta zorlanır. Balkonda ya da bahçede de bakılabilen para çiçeklerinin 15 derece altına düşen hava koşullarında iç mekâna alıştırılması gerekir.

Yılbaşı çiçeği ne zaman açar?

En iyi zaman mayıs – haziran aylarıdır ki kışın bolca çiçek açabilecek kadar büyüyebilsinler. Yılbaşı kaktüsünden iki veya üç boğumlu parçalar kullanmalısınız.