Arabanın anahtarını kaybettim ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. Arabanın anahtarını kaybettim ne yapmalıyım?
  2. Araba yedek anahtarı kaç para?
  3. Araba yedek anahtar ne işe yarar?
  4. Aracımın yedek anahtarını kaybettim kasko karşılar mı?
  5. Toyota yedek anahtar kaç TL?
  6. Yedek anahtarsız araç alınır mı?
  7. Araba yedek anahtarı nerede Yaptirilir?
  8. Yedek anahtar Kaskoyu bozar mı?
  9. Yedek anahtarı kasko yapılır mı?
  10. Anahtarsız araba çalınır mı?
  11. Yedek anahtar neden önemli?
  12. Araç anahtar değişimi kaskoyu bozar mı?

Arabanın anahtarını kaybettim ne yapmalıyım?

Anahtar kaybolduysa oto anahtar ustaları aracın kilidine veya kontak yuvasına göre bir anahtar yapıp size teslim edebilir. Eski bir otomobiliniz varsa burada işiniz bitiyor. Ancak arabanızda immobilizer varsa yeni yapılan anahtarın aracın anahtar kodu ile bağlantı kurmasını sağlamanız gerekiyor.

Araba yedek anahtarı kaç para?

Kabaca söyleyecek olursak, yedek bir araba anahtarı yaptırmanın maliyeti ortalama 120₺ ile 1000₺ arasındadır. Tabi anahtarlarınız tamamı kayıp ise bu ücret 3 katına kadar çıkacaktır.

Araba yedek anahtar ne işe yarar?

Eski oto anahtarları haricinde yeni nesil tüm oto anahtarlarında çip bulunuyor. Oto anahtarının kumandası ile aracın kapı ve pencerelerini açarken, çip ise otomobil içerisindeki elektronik sistem (immobilizer) ile bağlantıyı tamamlayıp aracı çalıştırmaya yarar.

Aracımın yedek anahtarını kaybettim kasko karşılar mı?

Ek teminatın alınması kaydıyla, Kasko poliçesi ile sigortalı aracın anahtarının kaybolması ve/veya çalınması halinde araç güvenliğinin sağlanması amacıyla yapılan kilit sisteminin değiştirilmesi, anahtarın kopyalanması veya yeniden kodlanması masrafları teminat altına alınabilmektedir.

Toyota yedek anahtar kaç TL?

Kumandasız Toyota Corolla yedek anahtar fiyatı 100₺ ile 150₺ arasındadır. Uzaktan kumandalı yedek anahtar fiyatı ise 250₺ ile 350₺ arasındadır.

Yedek anahtarsız araç alınır mı?

Topçu, "Yedek anahtarının olmaması aracın risk içermesine sebep olur. Vatandaşların, ikinci el otomobil alındığında aracın hafızasında kaç tane anahtar olduğunu yetkili bir anahtarcıda öğrenmeleri gerekiyor. Arabanın hafızasındaki anahtarların hepsi araç sahibinde ise sıkıntı yoktur.

Araba yedek anahtarı nerede Yaptirilir?

Yedek Anahtar Yaptırmak Yedek anahtarı, yetkili servislerden temin edebileceğiniz gibi oto anahtarcısında da yaptırabilirsiniz. Yetkili servis fiyatları biraz pahalı gelebilir. Bu sebeple anahtarcı tercih edilebilir.

Yedek anahtar Kaskoyu bozar mı?

Anahtar Kaybı Hasarsızlığı Bozar Mı? Firmadan firmaya değişmekle birlikte eğer poliçenizde anahtar kaybı klozu mevcut ise hasar kaydı işlemeyecek ve hasarsızlığınız bozulmayacaktır.

Yedek anahtarı kasko yapılır mı?

2. Yedek anahtarı kasko karşılar ? Evet hemen hemen bütün kasko poliçeleri kayıp yedek anahtar bedelini karşılar fakat burada ödediğiniz tutar önemlidir.

Anahtarsız araba çalınır mı?

İngiltere'de çok satılan bazı yeni anahtarsız otomobillerin 10 saniye içinde çalınabileceği ortaya çıktı. Bu arabaların bir kısmı Türkiye'de de satılıyor. Bu sistemin kullanıldığı arabalarda sürücüler, anahtarlarını ceplerinden çıkarmadan araçlarına girebiliyor ve motoru çalıştırabiliyor.

Yedek anahtar neden önemli?

Araç satın alırken dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan biri olan yedek anahtar, standart görevinin dışında kasko gibi birçok hizmetten yararlanmanızı da sağlamaktadır. Bu nedenle aracı almadan önce aslı ve yedeği olmak üzere iki anahtarı da görmeli ve onlarla aracı çalıştırmayı denemelisiniz.

Araç anahtar değişimi kaskoyu bozar mı?

Anahtar Çalınması ve Kasko Ek teminatlara tabi olarak, aracın anahtarı, aracın sürücüsünden zor kullanılarak anahtarın gasp edilmesi gibi durumlarda bu durumun kanıtlanması şartı ile kasko firması anahtar kaybının zararını karşılar.