2 su bardağı pirinçten kaç kişilik pilav?

İçindekiler:

  1. 2 su bardağı pirinçten kaç kişilik pilav?
  2. 2 kişilik pilav için ne kadar pirinç?
  3. 1 Kişilik pilav ne kadar pirinç?
  4. 10 kişilik pilav nasıl yapılır?
  5. 1 kilo pilava ne kadar su?

2 su bardağı pirinçten kaç kişilik pilav?

Örneğin: Bu durumda pilav ölçüsü 8 kişilik pilav için 2 su bardağı pirinç ve 3 su bardağı su olacaktır. Pilavınızı arpa şehriyeli yapabileceğiniz gibi, tel şehriyeli veya sade olarak da hazırlayabilirsiniz.

2 kişilik pilav için ne kadar pirinç?

2-3 kişilik bir pilav için 1 su bardağı pirinç yeterli olacaktır. Bu durumda 1 su bardağı pirinç ve 1,5 su bardağı su kullanabilirsiniz. Ya da diğer bir deyişle pirincinizi 1 kase ile ölçüyorsanız 1,5 kase de su kullanmalısınız. Tane tane pirinç pilavı yapmak için baldo pirinç ya da pilavlık pirinç kullanmalısınız.

1 Kişilik pilav ne kadar pirinç?

Malzemeler
  1. 1/3 Su bardağı pirinç
  2. 1 Su Bardağı tavuk suyu ya da sıcak su.
  3. 1 Yemek kaşığı tereyağı
  4. Tuz.
Hicri 17 Şevval 1438

10 kişilik pilav nasıl yapılır?

Pirinç ıslatılıp süzüldükten sonra; tencereye yağ konur ve ısıtılır. Üzerine pirinç, pilavın tuzu ilave edilir ve orta ateşte kavrulur. Kavrulan pirincin üzerine 6 su bardağı (1.5 litre) kaynar su konur ve tencere karıştırılır. Peşinden ocağın ateşi yükseltilir ve tencere fokur fokur 1-2 dakika kaynatılır.

1 kilo pilava ne kadar su?

Genel olarak pilava konulması gereken su miktarı için 2 ölçü var. Bunlardan biri 1'e 1.5 ölçü iken diğeri 1'e 2 ölçüsüdür. Yani pilavın pirincini ölçtüğünüz bir bardak, fincan yada kasenin 1.5 katı veya 2 katı kadar suyu pilavınıza dökmeniz gerekir.