Köpek fobisinin adı nedir?

İçindekiler:

  1. Köpek fobisinin adı nedir?
  2. Köpek korkuyu nasıl anlar?
  3. Hayvanlardan korkumu nasıl yenerim?
  4. Zoofobi nasıl tedavi edilir?
  5. Köpeğin ağlamaması için ne yapılır?
  6. Köpeğim benden korkuyor ne yapmalıyım?
  7. Köpeğim geceleri çok havlıyor nasıl susturulur?

Köpek fobisinin adı nedir?

Kinofobi, "hayvan fobileri" altında belirli bir fobi olarak sınıflandırılır. Teksas Üniversitesi Anksiyete Bozuklukları Araştırmaları Laboratuvarı'ndan Dr. Timothy O. Rentz'e göre hayvan fobileri, spesifik fobilerin en yaygın olanı arasındadır ve bunların 6'sı kedi ve köpek fobileridir.

Köpek korkuyu nasıl anlar?

Bazı araştırmalara göre davranışınız ne kadar doğal olursa olsun eğer o anda korku hissediyorsanız, vücudunuzda salgıladığınız hormonlar dolayısı ile köpeklerde oluşan hassas koku alma sistemi sayesinde köpekler bunu algılayabiliyorlar.

Hayvanlardan korkumu nasıl yenerim?

Peki tedavisi nasıl yapılıyor? Önce korkulan hayvana ait fotoğraflar, filmler, maketler kullanılır. Daha sonra kişiye korktuğu hayvanla karşılaştığında korkusuyla mücadele etmek için gevşeme ve nefes egzersizleri öğretilir. Nefes çalışması, yavaş ve derin şekilde nefes alıp vererek yapılıyor.

Zoofobi nasıl tedavi edilir?

Davranış terapisi, çok etkili bir yöntemdir. Zoofobisi olan kişilerin yavru hayvanlarla temas etmesini sağlayabilirsiniz. Ona hayvan belgeselleri izlettirerek korkularının yersiz olduğunu anlamasına yardımcı olabilirsiniz. Kademeli duyarsızlaştırma yöntemi kullanılarak da hastalar tedavi edilebilir.

Köpeğin ağlamaması için ne yapılır?

Bu ağlamalar için bazı uzmanlar Feromon hormonu kullanmayı önermektedirler. Feromon difüzörleri küçük dozlarda havaya bu sentetik hormondan salgılayan aletlerdir. Hayvan bu sayede kendisini doğal ortamında ve güvende hissedecektir. Yavru köpeğin ağlaması yalnız kalma korkusundan da kaynaklanabilir.

Köpeğim benden korkuyor ne yapmalıyım?

Köpeğiniz sizden kaçtığında onunla birlikte koşmaya ve bir oyuncağını da alıp onunla oynamayı deneyin. Başka bir nedenden kaçmış bile olsa bu cazip teklifinize asla hayır diyemeyecektir. Köpeğinizle düzenli olarak oyun oynamanız aranızdaki bağın kuvvetlenmesini sağlayacaktır ve bu da size güvenmesini kolaylaştırır.

Köpeğim geceleri çok havlıyor nasıl susturulur?

Biriktirdikleri enerjiyi atmaları için egzersiz yaptırmak iyi bir çözümdür. Köpeğinizi başka köpeklerle koşup oynayabileceği bir köpek eğitim merkezine bırakabilir ya da köpeğinizle birlikte egzersiz yapabilirsiniz. Egzersiz sonrası yorgunluk köpeğinizin hemen uykuya dalmasını sağlar ve gece havlamalarını önler.