Cebelleşmek kelime anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Cebelleşmek kelime anlamı nedir?
  2. Cebelleşmek mi Cedelleşmek mi?
  3. Debelenen ne demek?
  4. Defaat ne demek TDK?
  5. Defaatle nasıl yazılır TDK?
  6. Müteaddit ne anlama gelir?
  7. Müteaddit giriş ne demek?
  8. Pulkanatlılar ne demek?
  9. Husumet ne anlama gelir?

Cebelleşmek kelime anlamı nedir?

Çekişmek, tartışmak, münâkaşa etmek anlamına gelen cedelleşmek sözünün halk ağzındaki şekli [Becelleşmek ve mecelleşmek söyleyişleri de vardır].

Cebelleşmek mi Cedelleşmek mi?

Yanlış kullanılan bir kelime: cebelleşmek. Doğrusu cedelleşmektir. Cedel Ar. "tartışma" demektir. Mücâdele de o kökten gelir.

Debelenen ne demek?

(nsz) 1. Bir acının etkisiyle veya bir baskıdan kurtulmak için çırpınmak: “Polisler bu arada, kurtulmak için çırpınan ve debelenen Sadi'nin ceplerini arıyorlardı.” -T.

Defaat ne demek TDK?

Defaatle kelimesinin anlamı, defalarca, birçok kez, kere gibi sözcüklerle karşılık bulmaktadır. Yineleyen yani tekrarlayan durum ve şeyler için kullanılır. Defaten ve Defaatle TDK Sözlük Anlamı Nedir? ... Türk Dil Kurumu, defaten ve defaatle kelimelerini, kereler, kezler olarak açıklamaktadır.

Defaatle nasıl yazılır TDK?

Defalarca. defaatle, 8 karakter ile yazılır. Ayrıca, d harfi ile başlar, e harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'd', 'e', 'f', 'a', 'a', 't', 'l', 'e', şeklindedir.

Müteaddit ne anlama gelir?

MÜTEADDİT – MÜTEADDİD (ﻣﺘﻌﺪّﺩ) sıf. (Ar. te'addud “birden çok olmak”tan mute'addid) Çok sayıda, birçok: Müteaddit yatak şiltesi olan bir yüklük vardı (Sâmipaşazâde Sezâî).

Müteaddit giriş ne demek?

ilk girişten itibaren doksan güne kadar ikamet ve seyahat edebilirler.) Müteaddit Giriş Vizesi ( Multiple / Çoklu ) : Verildiği tarihten itibaren üç ay, altı ay ve bir yıllık süreler zarfında Türkiye'ye sayısız giriş için geçerli olan vizeler müteaddit vizeler olarak tanımlanmıştır.

Pulkanatlılar ne demek?

PUL KANATLILAR birl. i. Eklem bacaklılardan, sayısız pullarla örtülü dört kanadı bulunan ve yaygın olarak kelebekler ismiyle anılan böcekler takımı.

Husumet ne anlama gelir?

Husumet kelimesi Türkçe'de "düşmanlık, hukuki bir işlemde karşı karşıya gelme" anlamına gelir. ... Arapça sözcük Arapça χaṣama خصم z "düşmanlık etti, karşı geldi" fiilinin masdarıdır.