Plaka hangi durumlarda muayeneden geçmez?

İçindekiler:

  1. Plaka hangi durumlarda muayeneden geçmez?
  2. Plaka delik olursa muayeneden geçer mi?
  3. Muayeneden geçmeyen araba trafiğe çıkabilir mi?
  4. Plakada hangi harfler yasak?
  5. Mühürlü App yasak mı?
  6. Plaka değişikliği ne kadar tutar?

Plaka hangi durumlarda muayeneden geçmez?

TÜVTÜRK Araç Muayenesinden Geçemeyecek Araç Plakaları Plaka üzerinde cam kaplama olması durumunda araç muayeneden geçemez. 2. Plaka üzerinde folyo, kaplama vs. olamaz. 3. Plaka üzerinde çivi, vida vs. varsa ve rakam ya da harflerin okunmasını güçleştiriyorsa araç, muayeneden geçemez.

Plaka delik olursa muayeneden geçer mi?

Vida ile tutturulmuş ya da üzerinde delik olan plakalar muayeneden geçemez.

Muayeneden geçmeyen araba trafiğe çıkabilir mi?

Bu belgeyi, trafik polisi yada jandarma trafik personeline gösterdiğinizde, muayeneden dolayı ceza-i işlem yapılmaz. ... Bu araçlar hiçbir şekilde trafiğe çıkamazlar. Trafik ekipleri bu tür araçları, trafiğe açık karayollarında kullanıldıklarını tespit ettiklerinde trafikten men işlemi yapılır.

Plakada hangi harfler yasak?

Trafik Kanununa göre, terör örgütlerini anımsatan harf gruplarının dışında, küçük düşürücü nitelikteki plakalar da verilmiyor. Bu plakalar da, KEL, LAN, LEN, MAL, NAH gibi harf gruplarını içeriyor. Plakalarda 3 harf uygulamasının olduğu illerde 'KCK' paniği yaşanmaya başlandı.

Mühürlü App yasak mı?

APP Plaka Yasak Mı? Ancak ne yazık ki, APP plaka, Emniyet Müdürlüğü tarafından yasaklanmıştır. Bu plaka türü 2010 yıllında kullanılmaya başlansa da 6047 sayılı kanuna göre yasaklı hale gelmiştir. Yasağa rağmen bu plaka türünü kullanan kişiler, 427 TL para cezası ödeyecektir.

Plaka değişikliği ne kadar tutar?

2019 Plaka Değişiklik Ücreti Ne Kadar? Noter araç devri ve plaka değiştirme işleminin ücreti 340 TL'dir. Ayrıca tek plakanın basım ücreti ise 55 TL'dir (2021 fiyatlarıdır).