Içli köfteye sarımsaklı yoğurt olur mu?

İçindekiler:

  1. Içli köfteye sarımsaklı yoğurt olur mu?
  2. Içli köfte nasıl kapatılır?
  3. Içli köfte nasıl servis edilir?
  4. Içli köfte sert olmaması için ne yapmalı?
  5. Içli köfte ana yemek mi?

Içli köfteye sarımsaklı yoğurt olur mu?

İçli köfte ( kızartmalık) tarifimde ki gibi içli köfteler hazırlanarak, istenilirse kızartılarak istenilirse suda haşlanarak köftelerimiz pişirilir. Soğumaya bırakılır. Köfte miktarı ile aynı oranda yoğurt ( içine sarımsak rendesi eklenebilir) biraz tuz ile çırpılır pürüzsüz hale getirilir.

Içli köfte nasıl kapatılır?

Ancak köftenin ağzını kolayca kapatabilmeniz için üst kısmında biraz boşluk bırakın. Köftenin kapatma aşamasında da çukuru açtığınız gibi elinizde döndürmeniz gerekir. Bu noktada önemli olan hamuru patlamamaktır. Köftelerinizi şekillendirdikten sonra buzdolabında bekletmenizi tavsiye ederiz.

Içli köfte nasıl servis edilir?

İçli köftenin yanında tercih edilecek salatalar; çoban salatası, cacık ve Rus salatası yer alabilir. Hemen herkesin severek tükettiği Rus salatası, içerisindeki malzemeler açısından zengin bir salata türüdür. İçli köftenin yanında tercih edilecek olan Rus salatası, içli köfteye lezzet katacaktır.

Içli köfte sert olmaması için ne yapmalı?

Dış harcına bayat ekmek koyun İçli köftenizi hazırlarken veya pişirirken çatlamaması için köftenizin dış harcına bayat ekmek veya galeta unu koyun. Bu sayede içli köftenizin dışı bütün kalacak ve kolay şekil verilebilir olacaktır.

Içli köfte ana yemek mi?

Başlı başına bir ana yemek olan içli köftenin mükemmel lezzeti ile kaç tane yediğinizi fark edemeyeceksiniz bile.