Yenidoğan işitme testi ücretli mı?

İçindekiler:

  1. Yenidoğan işitme testi ücretli mı?
  2. Bebekler işitme testini neden geçemez?
  3. İşitme testi zorunlu mu?
  4. Bebeklerde işitme testi gerekli mi?
  5. Yeni doğan bebeklerde işitme testi nerede yapılır?

Yenidoğan işitme testi ücretli mı?

İşitme taraması yapılan merkezler doğum yapılan sağlık kuruluşları bünyesindedir. Yenidoğan İşitme Taraması Ücretli midir? Yenidoğan işitme taraması için bir ücret alınmamaktadır.

Bebekler işitme testini neden geçemez?

İlk testte bebeğin testi geçememesi sıkça rastlanan bir durumdur. Bebeklerin birinci testte kalma nedenleri arasında orta kulakta sıvı bulunması veya dış kulak yolunun dar olması sayılabilir. Bebek ilk testten geçemez ise, iki hafta sonra tarama testi tekrarlanır.

İşitme testi zorunlu mu?

Bütün dünyada yaygın olarak yapılmakta olan işitme kontrol edici tarama testi, ülkemizde de Sağlık Bakanlığı'nca zorunlu kılınmıştır" dedi. Bu testin öneminin işitmeyen bebeklerin bir an önce saptanmasının sağlaması olduğunu ifade eden KBB Uzmanı Opr. Dr.

Bebeklerde işitme testi gerekli mi?

Yenidoğan bebeklerde duyma sorunu yaşayıp yaşamadığını dışarıdan gözlemle anlaşılması çok mümkün değildir. Bu nedenle her bebeğe işitme testi yapılması gereklidir ve Sağlık Bakanlığı tarafından şart koşulmuştur.

Yeni doğan bebeklerde işitme testi nerede yapılır?

İşitme kaybının teşhisi, tedavisi ve yönetimi konusunda uzmanlaşmış bir sağlık hizmeti sağlayıcısı olan odyomeristler tarafından yapılmaktadır. İşitme testi yaptırmak için bulunduğunuz bölgede size en yakın devlet hastanesi, özel hastaneler ya da işitme merkezi kliniklerine gidebilirsiniz.