Türkiye'de nükleer santral nereye kurulacak?

İçindekiler:

  1. Türkiye'de nükleer santral nereye kurulacak?
  2. Nükleer santral bacası ne işe yarar?
  3. Nükleer santral nasıl elektrik üretiyor?
  4. Akkuyu Nükleer Santrali kim yapıyor?
  5. Akkuyu nükleer santrali nereye yakın?
  6. Nükleer santrali ne ile çalışır?

Türkiye'de nükleer santral nereye kurulacak?

Hayata geçecek ilk nükleer santral Mersin'in Gülnar ilçesinde kurulacak 4800 MW kapasiteli Akkuyu Nükleer Enerji Santrali olacak. Bundan sonra ise ise Sinop'ta kurulacak 4400 MW kapasiteli Sinop Nükleer Santrali'nin kurulması hedeflenmektedir. Akkuyu Nükleer Santrali her biri 1200 MW güçteki 4 reaktörden oluşacaktır.

Nükleer santral bacası ne işe yarar?

Baca şeklinde soğutma kuleleri Birçok modern enerji santralinde, soğutma kulesi atık gazın sistemden temizlenmesi için tesis edilmiş bir baca olarak da kullanılır. Bu tip tesislerde atık gazın sistemden temizlenmemesi, korozyon ile çeşitli problemlere sebep olur.

Nükleer santral nasıl elektrik üretiyor?

Fisyon tepkimesi ile oluşan yüksek miktardaki enerji, su buharını yüksek sıcaklıklara kadar ısıtır. Oluşan buhar, elektrik jeneratörü türbinlerine iletilir. İletilen buhar da türbin şaftını çevirerek elektrik üretimini sağlar. Bu mekanik dönme hareketi sonucunda alternatörlerde elektrik elde edilir.

Akkuyu Nükleer Santrali kim yapıyor?

Konsorsiyumu oluşturan şirketlerden biri olan Cengiz Holding, halihazırda Akkuyu NGS projesinde deniz hidroteknik yapıların “anahtar teslimi” inşaatında müteahhit olarak yer almaktadır.

Akkuyu nükleer santrali nereye yakın?

Akkuyu Nükleer Güç Santrali, Mersin ilinin Gülnar ilçesinde bulunan Yanışlı mahallesinin Akkuyu mevkiinde inşa edilecek olan nükleer enerji santralidir.

Nükleer santrali ne ile çalışır?

Çalışma Prensibi Fisyon tepkimesi ile oluşan yüksek miktardaki enerji, su buharını yüksek sıcaklıklara kadar ısıtır. Oluşan buhar, elektrik jeneratörü türbinlerine iletilir. İletilen buhar da türbin şaftını çevirerek elektrik üretimini sağlar. Bu mekanik dönme hareketi sonucunda alternatörlerde elektrik elde edilir.