Söz için erkek tarafı ne yapar?

İçindekiler:

  1. Söz için erkek tarafı ne yapar?
  2. Damat tepsisini kim alır?
  3. Salon nişanında ne ikram edilir?
  4. Nişanda kız tarafı erkeğe bir şey takar mı?

Söz için erkek tarafı ne yapar?

Geleneklere göre söz masrafları erkek tarafına aittir. Erkek tarafı gelinin söz elbisesinden söz yüzüklerine, isteme çiçeği ve çikolatasına kadar tüm masraflardan sorumludur. Sözde erkek tarafının alacakları arasında geline takılacak takılar da vardır. ... Takı seti yerine 2 ya da 3 altın bilezik takıldığı da görülür.

Damat tepsisini kim alır?

Bazı yörelerde damat tepsisi düğünden bir gün sonra verilirken, bazı yörelerde de düğünden bir gün önce veriliyor. İç Anadolu'nun bazı bölgelerinde damat tepsisini götürmek gelinin kız kardeşlerine verilen bir görevken, bazı illerde bu görev damadın arkadaşlarına düşüyor.

Salon nişanında ne ikram edilir?

Evde yapılacak organizasyonda ikramlar nasıl olur dersen genel olarak nişan kurabiyeleri, cupcakeler, makaronlar, yaprak sarması, küçük pizzalar ve börekler ile içecekler, evde nişan menüsü olarak tercih ediliyor. Tabii nişan pastasını da unutmayalım.

Nişanda kız tarafı erkeğe bir şey takar mı?

Nişan yüzüklerinde, gelinin yüzüğünü erkek tarafı, erkeğin yüzüğünü ise kız tarafı alır. Geleneklere göre söz kesiminde kız tarafına takılan takı seti bilezikler varsa; nişan töreninde erkeğe de aynı oranda altın takılabilir.