Makattan akıntı gelmesi neden olur?

İçindekiler:

  1. Makattan akıntı gelmesi neden olur?
  2. Makatta akıntı ve koku neden olur?
  3. Makat akıntısı nasıl anlaşılır?
  4. Makat bölgesinde koku neden olur?
  5. Makat neden sulanır?
  6. Makatta terleme nasıl geçer?

Makattan akıntı gelmesi neden olur?

Makattan akıntı en sık olarak makat fistülü (perianal fistül), makat apsesi (perianal apse), basur (hemoroid) ve makat çatlağı (anal fissür) nedeniyle olur.

Makatta akıntı ve koku neden olur?

Anüs bölgesinde akıntı ve kötü kokuya neden olan sorunların başında Fistül gelmektedir. Neden ve nasıl oluştuğuna bakacak olursak ilk etapta anüs bölgesine salgı yapan bezlerde tıkanma ile ortaya çıkmaktadır. Bu tıkanma sonucu salgının cilt altına akmasına ve iltihap oluşturmasına neden olmaktadır.

Makat akıntısı nasıl anlaşılır?

Anal bölgede görülen hastalıklarda ağrı, kanama ve kaşıntı ana belirtilerdir. Bunun yanında akıntı ıslaklık ve kötü koku gibi bezdirici yakınmalarda olabilir. Makat akıntıları genelde kişinin iç çamaşırını kirletecek şekilde olan çok ciddi akıntılar değildir. Genelde irin şeklindedir.

Makat bölgesinde koku neden olur?

– Fazla terleme, bölgenin ter içeriğinde protein olduğu için kokuşur. – Makat çatlağı; çatlaktan olan kanama veya akıntı kokuya sebep olabilir. – Basur, büyük memeler varsa havalanma azalır bu da sebep olabilir. – Fistül, sürekli devam eden akıntı kokuya neden olabilir ama standart her hastada görülmez.

Makat neden sulanır?

Bağırsaklarda çok fazla hava birikmesine neden olan yiyecekler ekstra gazlar çıkarabilirler. Bazen sadece hava çıkışı olmayan bir osuruk yaşayabilirsiniz. Bu duruma anal soiling ya da makatta ıslaklık denmektedir. Ses, kabarcıklanma veya sıvı veya sıvı dışkı bu duruma eşlik edebilir.

Makatta terleme nasıl geçer?

Makatta Terleme Nasıl Geçer – Anal dermatit yani mayasıl varsa Pruzon Merhem veya benzeri ilaçlarla tedavisi yapılmalıdır. – Daha ince kıyafetler tercih edilmelidir. – Yaşanılan ortam mümkün olduğunca serin tutulmalıdır. Yaşanan rahatlığı minimize etmek için palyatif tedbirler alınmalıdır.