Jujube nedir faydaları?

İçindekiler:

  1. Jujube nedir faydaları?
  2. Hünnap sirkesinin faydaları nelerdir?
  3. Hünnap çayı nasıl hazırlanır?
  4. Hünnap meyvesi nasıl tüketilmeli?
  5. Hünnap meyvesi sirkesi nasıl yapılır?
  6. Hünnap nasıl Filizlendirilir?
  7. Hünnap meyvesinin reçeli nasıl yapılır?
  8. Hünnap yaprağı çayı nasıl yapılır?

Jujube nedir faydaları?

En bilinen faydası göğüs yumuşatmada birebir olduğudur. Göğsü yumuşatarak da balgam söktürür. Ayrıca idrar söktürücü özelliği ile vücuttaki fazla suyun atılmasına yardımcı olabilir. Hünnap' ı öksürük problemlerinizde de kullanabilirsiniz.

Hünnap sirkesinin faydaları nelerdir?

Antioksidan bakımından son derece zengin olan hünnap sirkesi karaciğer hasarlarını tedavi eder. Hünnap sirkesi kanser hastalığına karşı koruma sağlar, ve hücrelerin onarılmasına yardım eder. Hünnap sirkesi metabolizmanın çalışma hızını artırarak serbest radikallerin neden olduğu cilt yaşlanmalarını tedavi eder.

Hünnap çayı nasıl hazırlanır?

Bu mineraller sayesinde hünnap çayı kalp sağlığına oldukça yararlıdır....Pek çok faydası bulunan hünnap çayı yapımı şu şekildedir.
  1. 1 bardak suyu kısık ateşte kaynatınız.
  2. Kaynamış suyu ateşten alıp üzerine dilimlenmiş birkaç parça kuru hünnap meyvesini atınız.
  3. 10 dakika bekleyiniz.
  4. Çayınız hazır afiyet olsun.

Hünnap meyvesi nasıl tüketilmeli?

Hünnap meyvesi, çay şeklinde tüketilebilir. Meyvesi yaş ya da kurutulmuş halde ara öğünlerde yenebilir. Öte yandan hünnap meyvesinin reçelini de yapabilirsiniz.

Hünnap meyvesi sirkesi nasıl yapılır?

Hünnap Sirkesi Tarifi Yapılışı Dövülmüş hünnapları kavanoza alın. Üzerine sirke, tuz ve su katıp tahta kaşık ile karıştırın. Her gün düzenli tahta kaşık ile karıştırın. Sirkeniz 15 gün en genç 1 ay içinde sirkeniz hazır.

Hünnap nasıl Filizlendirilir?

Tohum buz içerisinde çözüldükten sonra ekmek istediğiniz yere tohum ebatının 2-3 katı derinliğe ekiniz. Hünnap tohumu erik tohumuna benzemektedir. Eğer ekim kışın yapılırsa, baharla beraber tohum çimlenecektir. Yazın olursa ise, 15-20 gün içerisinde tohum çimlenecektir.

Hünnap meyvesinin reçeli nasıl yapılır?

Meyveler suyunu bırakınca üzerine 4 su bardağı suyu ekleyip kaynatmaya başlayın, kısık ateşe alıp Ara sıra karıştırın, köpüğünü dağıtarak 20 dakika kadar hünnaplar yumuşayıncaya kadar kaynatın. Sonra karanfilleri ve limonu ekleyip bir 10 dakika daha kaynatın. Elde ettiğiniz kıvamı beğendiyseniz ocağınızı kapatın.

Hünnap yaprağı çayı nasıl yapılır?

Pek çok faydası bulunan hünnap çayı yapımı şu şekildedir. 1 bardak suyu kısık ateşte kaynatınız. Kaynamış suyu ateşten alıp üzerine dilimlenmiş birkaç parça kuru hünnap meyvesini atınız. 10 dakika bekleyiniz.