Kapıcı en fazla kaç daireye bakar?

İçindekiler:

  1. Kapıcı en fazla kaç daireye bakar?
  2. Kaç daireye kadar Kapıcı zorunlu?
  3. Konut kapıcıları iş kanunu kapsamında mıdır?
  4. Kapıcı yakıt parası öder mi?
  5. Kapici gorevleri nelerdir?
  6. Kapıcı en fazla kaç saat çalışır?
  7. Kapıcı çalıştırma zorunluluğu var mı?
  8. Kapıcılar hangi iş kanununa tabidir?
  9. Kapıcı dairesi giderlerini kim öder?
  10. Kapıcının kıdem tazminatı hesaplanırken bedava oturduğu ev hesaba katılır mı?
  11. Kapıcının işine nasıl son verilir?
  12. Kat maliki kapıcı olabilir mi?
  13. Kapıcı haftada kaç gün çalışır?
  14. Site görevlisi kaç saat çalışır?
  15. Kaç daireden sonra kapıcı dairesi zorunlu?
  16. Kapıcı dairesi en az kaç metrekare olmalı?
  17. Kapıcılar ne kadar maaş alır?
  18. Apartman görevlisi kıdem tazminatı nasıl hesaplanır?
  19. Kapıcı elektrik su parası öder mi?
  20. Kapıcı dairesinde oturan aidat öder mi?

Kapıcı en fazla kaç daireye bakar?

Peki, bir kapıcı kaç daireye bakar? Kapıcıların bakacağı daire sayısı ile ilgili herhangi bir sınırlama bulunmuyor. Kapıcı genel olarak çalıştığı apartmanın tüm dairelerinden sorumlu oluyor. Kapıcıların görev ve sorumlulukları şu şekilde sıralanıyor.

Kaç daireye kadar Kapıcı zorunlu?

b) Yakıt olarak akaryakıt veya doğalgaz kullanılan konut kullanımlı binalar için bağımsız bölüm sayısının 50'den fazla olması halinde bir, 150-den fazla olması halinde 2 kapıcı dairesi yapılması zorunludur. İlave her 150 daire için ek bir kapıcı dairesi yapılır.

Konut kapıcıları iş kanunu kapsamında mıdır?

İş kanunları içerisinde Konut Kapıcıları tanımlanan ve kapsamı yasalar çerçevesinde belirlenen bir kavramdır. Kapıcılık hizmetleri, diğer işlere göre bir farklılık gösterir. ... Bu nedenle 1475 sayılı yasada olduğu gibi, 4857 sayılı İş Kanununda da konut kapıcıları hakkında ayrı düzenlemeler getirilmiştir.

Kapıcı yakıt parası öder mi?

Apartman görevlileri genelde kira vermeden sitede 'kapıcı dairesinde' oturuyor. Burada oturdukları sürece de su, doğalgaz ve elektrik ödemiyorlar. Bunlar yönetim tarafından karşılanıyor. İşte bütün bu giderler apartman görevlilerinin geliri olarak kıdem tazminatı hesabında kullanılıyor.

Kapici gorevleri nelerdir?

Kapıcının Görevleri;
  • Yöneticinin talimatı doğrultusunda konutun kaloriferini zamanında yakmak ısıyı ayarlamak ve söndürmek,
  • Hidrofor ve benzeri araçları çalıştırmak,
  • Anataşınmazın ortak yerlerini ve tesislerini temiz bulundurmak, demirbaşlarını, araç ve gereçlerini, düzenli, bakımlı ve işler şekilde tutmak,
Daha fazla öğe...

Kapıcı en fazla kaç saat çalışır?

9- Kapıcı,Pazar günleri dışında 7.5 saat hesabı ile haftada 45 saat çalışmaya mecburdur. Kanunen mümkün bulunan ve yönetici tarafından lüzum gösterilen fazla çalışmalar buna dahil değildir. 10- Günlük iş süresi aşağıda tesbit olunmuştur. 11- Kapıcı, iş saatlerinden sayılmayan ara dinlenmelerinde tamamen serbesttir.

Kapıcı çalıştırma zorunluluğu var mı?

Kat Mülkiyeti Kanunu ve diğer ilgili düzenlemelere göre, apartmanlarda kapıcı çalıştırılması yönünde yasal bir zorunluluk bulunmuyor.

Kapıcılar hangi iş kanununa tabidir?

Apartman görevlisi olan kapıcılar, diğer işçiler gibi 4857 sayılı İş Kanuna tabi çalışırlar. Bu nedenle diğer tüm konularda olduğu gibi fesih söz konusu olduğunda da Kapıcıların Kıdem Tazminatı hakkı doğabilecektir.

Kapıcı dairesi giderlerini kim öder?

Tam tersi giderlere katlanmak istememeleri durumunda ise ilgili giderler bizatihi kapıcı tarafından karşılanır. Kapıcının söz konusu giderleri kat malikleri tarafından karşılanırsa vergisel bir yükümlülük yoktur. Zira kapıcılara verilen ücretler vergiye tabi tutulmamaktadır.

Kapıcının kıdem tazminatı hesaplanırken bedava oturduğu ev hesaba katılır mı?

Apartman görevlilerinin ücretsiz oturduğu ev kıdem tazminatı hesaplamada önemli bir noktadır. ... Yani apartman görevlilerinin kıdem tazminatı hesaplanırken bedava oturduğu ev hesaba katılır ve kapıcı lehine sonuç doğurur. Örnek vermek gerekirse; Kapıcının aylık ücreti brüt 3000 TL olsun.

Kapıcının işine nasıl son verilir?

Taraflardan herhangi birinin kapıcılık sözleşmesini sona erdirmek istemini karşı tarafa İradi beyanına "Fesih Bildirimi " denir. Fesih bildiriminin nasıl yapılacağı konusunda açık bir tanım yoktur ancak noter aracılığı ile karşı tarafa bildirilmesinde fayda vardır.

Kat maliki kapıcı olabilir mi?

Buna bağlı olarak kapıcının yönetici olarak seçilmesi de diğer kat maliklerinin elinde oluyor. Kapıcının yönetici olduğu durumlara, kapıcının aynı zamanda kat maliki olduğu hallerde karşılaşılıyor. Kat maliklerinden biri kapıcı olabileceği gibi, yönetici de olabiliyor.

Kapıcı haftada kaç gün çalışır?

Kapıcının çalışma süresi haftada en çok kırkbeş saattir. Aksi kararlaştırılmamışsa bu süre, işyerlerinde haftanın çalışılan günlerine eşit ölçüde bölünerek uygulanır.

Site görevlisi kaç saat çalışır?

6) Site Görevlisi, haftalık izin günleri dışında 7,5 saat günlük çalışma süresi hesabı ile haftada 45 saat çalışmaya mecburdur. Kanunen mümkün bulunan ve Site Yöneticisi tarafından lüzum gösterilen fazla çalışmalar buna dâhil değildir.

Kaç daireden sonra kapıcı dairesi zorunlu?

b) Yakıt olarak akaryakıt veya doğalgaz kullanılan konut kullanımlı binalar için bağımsız bölüm sayısının 50'den fazla olması halinde bir, 150-den fazla olması halinde 2 kapıcı dairesi yapılması zorunludur. İlave her 150 daire için ek bir kapıcı dairesi yapılır.

Kapıcı dairesi en az kaç metrekare olmalı?

Kapıcı dairelerinde, her birisi en az 9 m2 ve dar kenarı en az 2.50 metre olmak üzere 2 yatak odası ve 12 m2'den az olmamak üzere 1 oturma odası, en az 3,3 m2 mutfak ve banyo veya duş yeri ve tuvalet bulunur. d) Bina dışında tertiplenen kapıcı daireleri en fazla brüt 40 m2 olmak zorundadır.

Kapıcılar ne kadar maaş alır?

Kapıcılar için brüt ücret 3.577,50 TL olacak. Sigorta primi işçi payı olarak 500,85 TL işsizlik sigortası primi işçi payı olarak 35,78 TL toplamda 536,63 TL kesinti yapılacak. Net ücret ise ,88 TL olacak.

Apartman görevlisi kıdem tazminatı nasıl hesaplanır?

Apartman görevlilerinin kıdem tazminatı geçmişe dönük olarak çalıştığı her yıl için 30 günlük brüt ücret tutarıdır. Kapıcının kıdem tazminatında esas alınacak olan bu ücreti son aldığı ücrettir. Kapıcıya yapılan ücret dışındaki düzenli yardım, ikramiye vb. ödemeler de bu hesaba ücretmiş gibi ayrıca katılacaktır.

Kapıcı elektrik su parası öder mi?

Hemen belirtelim Konut Kapıcıları Yönetmeliği'nin 13. maddesi uyarınca, kapıcının su, elektrik, ısınma ve sıcak su giderlerine kısmen veya tamamen katılıp katılmayacağı sözleşme ile belirleniyor. Sözleşme uyarınca, bu giderleri kapıcı ödüyorsa, söz konusu giderler kıdem tazminatı hesabında dikkate alınmıyor.

Kapıcı dairesinde oturan aidat öder mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartmanda sunulan günlük temizlik, güvenlik ve kapıcı gibi hizmetlere karşılık aidat ödenmesi gerekiyor.