3 boyutlu gelinlik nasıl olur?

İçindekiler:

  1. 3 boyutlu gelinlik nasıl olur?
  2. Kordone dantel nedir?
  3. Karolin kumaş nedir?
  4. Minyon tipli bayanlar nasıl gelinlik giymeli?
  5. Güpür dantel nedir?
  6. Brode kumaş Terletir mi?
  7. Gelin başı için hangi kumaş?
  8. Farbalı Tarlatan nedir?

3 boyutlu gelinlik nasıl olur?

Bazen üç boyutlu gelinlik modelleri arasında, gelinliklerin tamamında kabartmalı bir dantel veya kumaş kullanılırken, bazen ise sadece bel kısmında, kol kısmında, sırt kısmında ve etek uçlarında kullanılabiliyor. Tüm bunlar sayesinde gelinlik bir anda sanat eserine dönüşüyor.

Kordone dantel nedir?

Gelinlik dantel modelleri arasında en çok tercih edilen diğer dantel kumaş türü ise kordone danteldir. Bu kumaş gelinliğin bütününde kullanılır fakat oldukça hassas ve nazik bir kumaştır. Genellikle yaz düğünleri için ideal bir kumaş yapısına sahiptir.

Karolin kumaş nedir?

Karolin kumaş genel olarak şeffaf ve pürüzsüz bir yapıdadır. İpek, pamuk, polyester gibi hemen hemen tüm elyaflardan üretilebilmektedir. Elbiselerde ana kumaş olarak değil ana kumaşa yardımcı kumaş olması için tercih edilmektedir. Özellikle birçok gelinliğin detayında karolin kumaşı görebilirsiniz.

Minyon tipli bayanlar nasıl gelinlik giymeli?

Kısa boylu gelinler; belden kesintisi olmayan, tek parça halinde gelen A kesim açılımlı gelinlikler ile istedikleri mükemmel görüntüyü yakalayabilirler. Belinize sıkıca oturan, A kesim kuyruk detaylı bir gelinlik ile olduğunuzdan daha ince ve uzun gözükebilirsiniz.

Güpür dantel nedir?

Güpür; Fransızca "guipure" kelimesinden gelen, iplikten veya ipekten olan, geniş ilmeklerden oluşan bir tür dantel anlamına gelir. Değişik motifler yahut şerit halinde üretilen güpürler, pek çok tekstil ürününde aksesuar olarak kullanılırlar.

Brode kumaş Terletir mi?

Brode genel olarak pamuktan üretilmektedir. Bu nedenle terletir mi gibi bir endişeniz olmasın. Yaz mevsiminde gönül rahatlığı ile brode kumaş kullanabilirsiniz. ... Son olarak brode kumaşları farklı tabirlerde de duyabilirsiniz.

Gelin başı için hangi kumaş?

Duvaklar bilindiği gibi tül kumaştan yapılmaktadır. Ancak bunun için özellikle tercih edilen ve göz dolduran kumaş türü, hayal tül gelin başı olarak bilinmektedir. En güzel hayalleri gerçeğe dönüştürmek için yapılan duvak üretimlerinde hayal tül, firmaların en büyük kurtarıcısıdır.

Farbalı Tarlatan nedir?

Farbalı Tarlatanlar Farba olarak adlandırılan ve gelinliğin içindeki fırfırlı katlar, gelinliği daha kabarık hale getirmek için kullanılır. Örneğin; çok kabarık prenses gelinlikler için kullanılan 7 telli tarlatanlar, yeterli olmadığı takdirde, 7 telli ve farbalı tarlatanlar tercih edilir.