Restoran açmak için ne gerekli?

İçindekiler:

  1. Restoran açmak için ne gerekli?
  2. Lokanta açma belgesi nasıl alınır?
  3. Kebapçı açmak kaça mal olur?
  4. Cafe Restaurant açmak ne kadara mal olur?
  5. Lokanta açmak için nereye başvurulur?
  6. Ustalık belgesi olmadan lokanta açılır mı?
  7. Cafe işletme belgesi nasıl alınır?
  8. Döner dükkanı açmak ne kadara mal olur?
  9. Kahvaltı salonu açmak ne kadara mal olur?
  10. Içkili lokanta ruhsatı izni nerden nasıl alınır?
  11. Köfteci açmak icin ustalık belgesi şart mı?
  12. Içkili cafe ruhsatı nasıl alınır?
  13. Cafe en az kaç metrekare olmalı?
  14. Döner ustası ne kadar maaş alıyor?
  15. Tavuk döner ne kadar fire verir?

Restoran açmak için ne gerekli?

Restoran açmak için alınması gereken izin ve belgeler
  • TC kimlik belgesi fotokopisi.
  • Adres bildirimi.
  • Tapu fotokopisi veya kira kontratı
  • Vergi levhası
  • Ustalık belgesi.
  • İmza sirküleri.
  • Elektrik, su, doğalgaz gibi hizmetlerin abonelik belgeler.
  • Adli sicil kaydı
Daha fazla öğe...

Lokanta açma belgesi nasıl alınır?

Muhasebecinizin hazırladığı işyeri açma bildirim formunu, noter onaylı imza sirküleri örneğini, nüfus cüzdanı örneğinizin aslı gibidir onaylı hali, muhtardan onaylı ikametgah belgeniz ve restoran kira kontratınız ya da tapunuz. Bu evrakları tamamladığınızda vergi levhanızı alabilirsiniz.

Kebapçı açmak kaça mal olur?

Kebap salonu açmak ciddi maliyet gerektirir. Aklınızda bulunan rakamlardan daha fazlası karşınıza çıkabilir. Bir işe başlarken görünmeyen maliyetler içinde bütçe ayırmak gerekir. Kısacası bir kebap salonu için harcayacağınız ücret 70 bin ile 200 bin arasında değişiklik gösterir.

Cafe Restaurant açmak ne kadara mal olur?

Ortalama bir butik kafe açma maliyeti belgeler ve demirbaş malzemeler ile birlikte 2020 yılı için 60.000-65.000 lira gibi bir maliyete ulaşırken, nargile kafe ve internet kafe gibi özel konseptlerde, bütçenizin 100.000 lira ve üstüne çıkması konseptlerinizin tam anlamıyla yansıtılmasına yardımcı olabilirken, ...

Lokanta açmak için nereye başvurulur?

İş yeri açmak istiyorsanız, öncelikle işinizin ne üzerine olacağına karar vermeli ve kuracağınız işin tipine göre SGK ve BAĞ-KUR, belediye, vergi dairesi, esnaf ve ticaret odaları gibi kurumlara gerekli belgeleri hazırlayarak başvuruda bulunmalısınız.

Ustalık belgesi olmadan lokanta açılır mı?

İşyeri açmak için mezun olduğunuz okula ve açmak istediğiniz işyerinin çeşidine göre "Ustalık Belgesi" almanız gereklidir. ... Meslek Lisesi mezunları mezun oldukları alan dışında bir işyeri açmak isterlerse "Ustalık Belgesi" almak zorundadır.

Cafe işletme belgesi nasıl alınır?

Cafe ruhsatı ve cafe izinleri nasıl alınır?
  1. İkametgah senedi.
  2. İmza beyannamesi.
  3. İşe başlama tutanağı
  4. Noter veya muhtar onaylı nüfus cüzdanı sureti.
  5. Eğer dükkan satın alındıysa tapu senedi.
  6. Dükkan kiralandıysa kira sözleşmesi (kontrat)
  7. Başvuru dilekçesi.

Döner dükkanı açmak ne kadara mal olur?

Ortalama bir tavuk dönerci dükkanı açmanın maliyeti 40 Bin TL ile 250 Bin TL arasında değişmektedir. Bu maliyetin üst sınırı yoktur. Maliyet kalemini etkileyen en önemli faktör bulunduğunuz lokasyon, işletme büyüklüğü ve dekorasyon masraflarıdır. Dönerci dükkanı açmanın maliyetini daha alt sınıra çekmeniz de mümkün.

Kahvaltı salonu açmak ne kadara mal olur?

Kahvaltıcı açma maliyeti satacağınız ürünlere, açacağınız yere göre oldukça farklılık gösterecektir. Sınırlı bir bütçeniz varsa, öğrenci dostu küçük bir işletme ile işe başlayacaksanız 30 bin ile 50 bin arasında bir sermaye işinizi görecektir.

Içkili lokanta ruhsatı izni nerden nasıl alınır?

Yönetmeliğin 12'nci maddesine göre, içkili yer açmak ve işletmek isteyen gerçek kişinin bizzat kendisi, şirket veya diğer özel hukuk tüzel kişilerinin yetkili temsilcisi, dilekçe ile mahallin en büyük mülki amirine başvurur.

Köfteci açmak icin ustalık belgesi şart mı?

İşyeri açmak için mezun olduğunuz okula ve açmak istediğiniz işyerinin çeşidine göre "Ustalık Belgesi" almanız gereklidir. ... İşyeri Açma Belgesi, Ustalık Belgesi ile aynı işleve sahiptir. 4 yıllık Meslek Lisesini bitirenlere mezun olduğu okul tarafından İşyeri Açma Belgesi verilir.

Içkili cafe ruhsatı nasıl alınır?

Yönetmeliğin 12'nci maddesine göre, içkili yer açmak ve işletmek isteyen gerçek kişinin bizzat kendisi, şirket veya diğer özel hukuk tüzel kişilerinin yetkili temsilcisi, dilekçe ile mahallin en büyük mülki amirine başvurur.

Cafe en az kaç metrekare olmalı?

a )En az 150 m2 kapalı alanı bulunacak. b)İrtifa (İç yükseklik) en az 350 metreden az olamaz. c )Çift tuvaleti olacak. (Tuvalet bedensel engellilerinde kullanabileceği şekilde düzenlenecek.) M.K. d)Klima,ve havalandırması iyi yapılmış olacak.

Döner ustası ne kadar maaş alıyor?

Döner Ustası maaşı ortalama aylık 4.200 - TL'dir. En düşük Döner Ustası maaşı 2.970 -TL, En yüksek ise 5.420 - TL'dir.

Tavuk döner ne kadar fire verir?

Kendi yaptığınız dönerde olduğu gibi tercih etmiş olduğunuz hazır döner de belli oranda fire verir. Bu oranın piyasada ve kendi kesim merkezimizde yaptığımız ölçümlerde %30 - %35 oranında değiştiği gözlenmiştir.