Ehliyet almak için diploma gerekiyor mu?

İçindekiler:

  1. Ehliyet almak için diploma gerekiyor mu?
  2. Diplomasız ehliyet nasıl alınır?
  3. Okur yazar belgesi ile ehliyet alınır mı?
  4. Hiç okula gitmeyen ehliyet alabilir mi?
  5. Hangi maddeler ehliyet alamaz?
  6. 2020 ilkokul mezunları ehliyet alabilir mi?

Ehliyet almak için diploma gerekiyor mu?

sorusu için, ilkokuldan mezun olmanın yeterli olduğunu söyleyebiliriz. Lise mezunu bir sürücü adayı ile ehliyet alma şartları açısından ilkokul mezunu düzeyinde bir sürücü arasında hiçbir fark yoktur. Diplomalarını gösteren adaylar, diğer şartları da karşıladıkları takdirde sürücü belgesi alabilirler.

Diplomasız ehliyet nasıl alınır?

Diploması olmayan kişilerin ehliyet alması mümkün değildir. Sürücü belgesi almak için en azından ilkokul mezunu olma şartı aranır. Yeni sistem göz önünde bulundurulduğunda 4. sınıfı bitirdiğini belgeleyen vatandaşlar da ehliyet alabilir.

Okur yazar belgesi ile ehliyet alınır mı?

Ehliyet Alma Şartları 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 41 inci maddesinin (b) bendinde öngörülen A1, A2, A, B, C ve D sınıfı sürücü belgesi alacak olanlarda aranan en az İlkokul mezunu olmaları yeterli sayılır. 2. kademe okur yazar belgesine sahip olanlar da sürücü belgesi almak için başvuru yapabilirler.

Hiç okula gitmeyen ehliyet alabilir mi?

Milli Eğitim Bakanlığı, geçmiş yıllarda 4. sınıfı okuyup da diploma almadan 5. sınıftan okulu terk edenlere "ehliyet müjdesi" verdi. İki yıl önce ilkokul mezunlarının ehliyet alabilmelerinin önünü açan torba yasanın ardından şimdi de MEB, geçmişte ilkokul 5. sınıftan terk olan kişilerin ehliyet alabileceğini açıkladı.

Hangi maddeler ehliyet alamaz?

Ehliyet Almaya Engel Suçlar
  • T.C.K.nın 188, 1 maddelerinde belirtilen suçları işleyenler,
  • Kaçakçılıkla Mücadele Kanununun 4. maddesinin yedinci fıkrasındaki suçları işleyenler.
  • Ateşli Silahlar ve Bıçakçılık ile Diğer Aletler Hakkında Kanunun 12.

2020 ilkokul mezunları ehliyet alabilir mi?

İlköğretim mezunuyum ehliyet almak istiyorum ne yapmalıyım? sorusunu sıkça görmekteyiz. Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 76. maddesi değişmediği sürece en az ilköğretim mezunu olan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerekli diğer şartları karşıladığı durumda ehliyet alabilmektedirler.