Domatesin yetişme koşulları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Domatesin yetişme koşulları nelerdir?
  2. Tarla domatesi nasıl yetiştirilir kısaca?
  3. Domates fidesi ektikten sonra bakımı nasıl yapılır?
  4. Yeni ekilen domates ne zaman sulanır?
  5. Domates yaprakları neden yanar?
  6. Domatesin altı neden yanar?
  7. Patates yaprağı yenir mi?

Domatesin yetişme koşulları nelerdir?

Domateste normal bir gelişmenin meydana gelebilmesi için en uygun sıcaklık 15-20 derecedir. Sıcaklık 14 derecenin altına düştüğü zaman olgunlaşma gecikir ve verim çok azalır. Diğer taraftan döllenme ile sıcaklık arasında da sıkı bir ilişki vardır. Çiçek tozları 15-25 derecelerde en iyi döllenmeyi yapmaktadırlar.

Tarla domatesi nasıl yetiştirilir kısaca?

Domates bitkisinin fideleri sıcak yastıklarda yetiştirilir. Ancak domates yetiştiriciliğinde tarlaya doğrudan domates tohum ekimi de yapmak mümkündür. Ağır killi topraklarda doğrudan domates tohumu ekiminden kaçınılmalıdır. Domates tohumları uygun koşullarda 4-6 yıl çimlenme gücünü muhafaza eder.

Domates fidesi ektikten sonra bakımı nasıl yapılır?

Fideleri bahçeye ektikten sonra sulamanız gerekiyor. Serin saatlerde, haftada 1-2 gün sulamanız gerekir. Hasat dönemlerinde sulama miktarını azaltabilirsiniz. Domatesin yanına dereotu, rezene, patates ve sırık fasulyesi de ekleyebilirsiniz.

Yeni ekilen domates ne zaman sulanır?

Domates, toprağa ekildikten sonra 3'er gün aralıklarla su verilir. Bu şekilde domatesin günlük su ihtiyacı karşılamış olursunuz.

Domates yaprakları neden yanar?

Alternaria solani isimli fungusun neden olduğu erken yaprak yanıklığı hastalığı dünyanın her tarafına yayılmıştır.

Domatesin altı neden yanar?

Domates'in Çiçek Sonu Çürüklüğü'nün Sebebi Toprak PH'ının Düşüklüğüdür. Yetiştirdiğiniz bitkinin ne tür toprak istediği, su isteği (az su, çok su, taban suyu v.s), iklim isteği (serin, sıcak, soğuk) gibi faktörlerin yanında toprağın PH değerinden bahsedilir.

Patates yaprağı yenir mi?

Solanin hücrelerdeki iyon kanallarının normal işleyişini sekteye uğratarak sinir sistemini etkiliyor. Zehirlenme vakalarında ilginç seğirmelere rastlanmasının nedeni bu olabilir. Solanin yüklü olduğu için yeşil patatesten, patates yapraklarından ve filizlerinden sakınmak gerekiyor.