Elektrik tüketim desteği ödemesi nedir?

İçindekiler:

  1. Elektrik tüketim desteği ödemesi nedir?
  2. Elektrik destegi kimler alacak?
  3. Elektrik desteği için nereye başvurulur?
  4. Elektrik desteği yardımı nasıl kullanılır?
  5. Elektrik desteği yardımı neden kesilir?
  6. Elektrik desteği nereden alınır?
  7. Elektrik desteği yardımı nereden alınıyor?

Elektrik tüketim desteği ödemesi nedir?

'Dar gelirliye elektrik tüketim desteği' adı altında yapılan bu yardım ile aylık gelen faturalarınızdan her ay 118 liraya kadar olan kısmı devlet tarafından ödeniyor. 5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kilovatsaat (118.50 TL).

Elektrik destegi kimler alacak?

İhtiyaç sahiplerinin 80 liralık elektrik yardımı kapsamında 150 KW saatlik elektrik faturalarının aylık ödemeleri devlet tarafından karşılanacak. ... Yani evde bakım aylığı alan kişiler, yaşlılık aylığı alan kişiler ve engelli maaşı alan kişiler için devletin elektrik yardımı alma imkanı doğmuş oldu.

Elektrik desteği için nereye başvurulur?

Devlet tarafından sağlanılan elektrik faturası para desteği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vafıkları tarafından verilmektedir. Başvuru ise PTT şubelerinden yapılmaktadır. En yakın PTT şubesine giderek elektrik desteği alıp alamayacağınızı öğrenebilirsiniz.

Elektrik desteği yardımı nasıl kullanılır?

PTT iş yerlerine başvuru yapılarak elektrik desteği yardımı alınabiliyor. Bu destekten yararlanmaya hak kazanan vatandaşlar, PTT'den sunulan yardımı nakit olarak çekebiliyor.

Elektrik desteği yardımı neden kesilir?

Elektrik yardımı; kişinin muhtaçlığının ortadan kalkması halinde kesiliyor. Yani sigortalı bir işte çalışmadığı ve düzenli geliri olmadığı için elektrik yardımı alan bir kişi; sigortalı ve kazançlı bir işe girdiğinde bu kişiye yapılan yardım da otomatik olarak kesiliyor.

Elektrik desteği nereden alınır?

ELEKTRİK DESTEĞİ YARDIMINA NASIL BAŞVURULUR? Elektirik desteği yardımına başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların kimlik belgelerini ve elektrik faturalarını götürerek PTT şubelerine başvurmaları yeterlidir.

Elektrik desteği yardımı nereden alınıyor?

Elektirik desteği yardımına başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların kimlik belgelerini ve elektrik faturalarını götürerek PTT şubelerine başvurmaları yeterlidir.