Esnaf Kefalet kredi Faiz Oranları Düşecek mi?

İçindekiler:

  1. Esnaf Kefalet kredi Faiz Oranları Düşecek mi?
  2. Esnaf kefalet kredisi ne zamana kadar ertelendi?
  3. Esnaf Kefalet kredi şartları nelerdir?
  4. Kimler esnaf kredisi alabilir?
  5. 3 aylık esnaf kredi çekebilir mi?

Esnaf Kefalet kredi Faiz Oranları Düşecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, bankaca doğrudan esnaf ve sanatkarlara 2021'de kullandırılacak krediler ile önceki yıllarda kullandırılan kredilerden bakiyesi 2021'e devreden kredilere yüzde 50 faiz indirimi uygulanacak.

Esnaf kefalet kredisi ne zamana kadar ertelendi?

Halkbank tarafından esnaf ve sanatkarlara kullandırılan Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredilerin -30 Haziran 2021 arası 6 aylık dönemde ödenmesi gereken taksitleri ertelendi. Erteleme süresince çalışan sayısını azalttığı tespit edilen esnaf ve sanatkârlar kredi erteleme kapsamından çıkarılacak.

Esnaf Kefalet kredi şartları nelerdir?

Esnaf kefalet kredisi başvuru şartları Kefalet veren kooperatifin bölgesinde bulunan bir adreste iş yerinin bulunması ya da ikamet etmek, Birden fazla Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kooperatifleri ile ortak olmamak, Vergi borcunuzun bulunmaması ve banka kredi notunuzun yüksek olmasıdır.

Kimler esnaf kredisi alabilir?

Esnafa 5 bin ve 3 bin lira hibe desteğinden 17 Mayıs itibarıyla gelir vergisi mükellefi olan esnaf yararlanacak. Başvuralar e-Devlet'ten yapılacak ve 25 Mayıs tarihinde başlayarak bir ay sürecek.

3 aylık esnaf kredi çekebilir mi?

İstenilen bu şartların başında ise 2021 ocak ayı itibarı ile esnaf yada ticaret odaları üzerinden devlet faiz destekli kredi kullana bilmeniz için en az 3 ay boyunca oda kaydınızın olması gerekmektedir.