Gambit ne demek turkce?

İçindekiler:

  1. Gambit ne demek turkce?
  2. Queen's Gambit kimi anlatıyor?
  3. Gambit nasıl dizi?
  4. The Queen's Gambit nerede geçiyor?
  5. Vezir gambiti dizi mi kitap mı?
  6. Queen's Gambit kaç milyon izlendi?
  7. Netflix Queen's Gambit kaç bölüm?
  8. The Queen's Gambit kaç yılında geçiyor?

Gambit ne demek turkce?

Ingilizce-Türkçe Çeviri İsim gambit: satrançta daha üstün bir duruma geçmek için başlangıçta bir veya birkaç taşın feda edilmesi. İsim bir kimseye üstünlük sağlayacak girişim/hareket.

Queen's Gambit kimi anlatıyor?

Netflix dizisi The Queen's Gambit, önce babası tarafından terk edilen ardından da annesinin intiharı sonrası tek kalan Beth Harmon'ın yetimhanede erken yaşlarda satranç öğrenmesini ve durdurulamaz başarısının hikayesini konu alıyor. Soğuk Savaş döneminde geçen dizi, ayrıca madde bağımlılığını ve takıntıyı anlatıyor.

Gambit nasıl dizi?

'The Queen's Gambit', yedi bölümlük bir mini dizi. Her bölüm yaklaşık 60 dakika sürüyor. Dizi, Walter Tevis'in yazdığı bir kitaptan uyarlanmış. ... Kısaca dizide çocukluğu yetimhanede geçen bir kızın satranç oyununa karşı merakı ve sonrasında satranç turnuvalarında aldığı başarıları aktarılıyor.

The Queen's Gambit nerede geçiyor?

New York'ta Benny ile çalışan Beth, Borgov ile rövanş maçına çıkmak için Paris'e gider. Ama çılgın bir gecenin ardından kendi mahvoluşuna yol açacak bir sarmala girer.

Vezir gambiti dizi mi kitap mı?

Vezir Gambiti (The Queen's Gambit), Walter Tevis'in 1983 tarihli Amerikan romanı olup, bir kadın satranç dahisinin hayatını anlatır..

Queen's Gambit kaç milyon izlendi?

Bu da Lupin'in aynı süre 63 milyon haneye ulaşan Bridgerton ve 62 milyon haneye ulaşan The Queen's Gambit'ten bile daha popüler olduğunu gösteriyor.

Netflix Queen's Gambit kaç bölüm?

The Queen's Gambit (dizi)
The Queen's Gambit
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri
Diliİngilizce
Sezon sayısı1
Bölüm sayısı7
19 satır daha

The Queen's Gambit kaç yılında geçiyor?

The Queen's Gambit hedefi dünyanın en büyük satranç oyuncusu olmak olan Elizabeth Harmon isimli satranç dahisi bir öksüzün sekiz ila yirmi iki yaşları arasında alkol, ilaç bağımlılığı ve duygusal güçlüklerle mücadele ettiği yaşam öyküsünü takip etmektedir. Hikâye 1950'lerin ortasından 1960'lara doğru uzanmaktadır.