Taze stevia nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Taze stevia nasıl kullanılır?
  2. Öğütülmüş stevia yaprağı nasıl kullanılır?
  3. Stevia bitkisi kilosu ne kadar?
  4. Stevia kaç yıllık?

Taze stevia nasıl kullanılır?

Toz veya yaprak halinde kullanılabilir. Çay veya kahveye bir tutam atılıp da içileceği gibi iki çorba kaşığı stevia yaprağını 250 ml sıcak su ile 10 dakika demleyebilir daha sonra kağıt filtre yardımı ile süzüp kullanabilirsiniz.

Öğütülmüş stevia yaprağı nasıl kullanılır?

Kullanımı: Her türlü sıcak içeceğin içine katılarak şeker yerine tüketilebilir. Ayrıca kek ve kurabiye tariflerinizde şeker yerine kullanılabilir. Not: Toz şekere göre çok daha güçlü bir tatlandırıcı olduğundan 1/10 oranında kullanmanız tavsiye edilmektedir.

Stevia bitkisi kilosu ne kadar?

Şeker otunu kilosunu 100 dolara ihraç eden kadın girişimcinin hedefinde 500 dekar alan var. Rus uçağının 2015 yılında düşürülmesinin ardından 17 yıllık otel işletmeciliği mesleğini bırakan kadın girişimci, Antalya'nın Aksu ilçesinde yetiştirmeye başladığı şeker otunu (stevia) kilosunu 100 dolardan ihraç ediyor.

Stevia kaç yıllık?

Halbuki stevia çok yıllık bir bitkidir. Dikildiği ilk yıl bitki gelişimi zayıf olur ve verimi az olur. Bitkinin esas verimli olduğu yıllar; ikinci ve takip eden yıllardır. Steviadan 5-6 yıl boyunca her yıl 1-3 kez yaprak hasat edilmesi mümkündür.