Sol koltuk altı ağrısı nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Sol koltuk altı ağrısı nasıl geçer?
  2. Koltuk altı ağrısı kanser mi?
  3. Sol koltuk altı ağrısı hangi doktor?
  4. Kalp ağrısı sol koltuk altına vurur mu?
  5. Sol koltuk altı kaburga ağrısı neden olur?

Sol koltuk altı ağrısı nasıl geçer?

Bunlardan ilki ve en etkili olan yöntemlerden biriside soğuk kompres uygulamaktır. Buzluktan çıkardığınız buzları bir beze sararak koltuk altınızda bekletiniz. Ağrıyı kısa süre içerisinde geçirecektir. Diğer bir yöntem ise sıcak bir banyo yapmak koltuk altı bölgenizdeki ağrıyı dindirecektir.

Koltuk altı ağrısı kanser mi?

Koltuk altındaki lenf nodları ile birlikte vücudun diğer bölgelerindeki lenf nodlarının da etkilenmiş olması halinde koltuk altına ek olarak karın, bacaklar ve kasıklarda da şişlikler ortaya çıkabilir. Kadınlarda en sık görülen kanser türü olan meme kanserinin belirtileri arasında da koltuk altı ağrısı yer alır.

Sol koltuk altı ağrısı hangi doktor?

Koltuk altı ağrısı için Genel Cerrahi bölümü doktoruna gidilir.

Kalp ağrısı sol koltuk altına vurur mu?

Kalp krizinin en önemli belirtilerinden biri de göğüs ağrısı veya sıkışmasıdır. Göğüs ağrısının benzeri ağrılar, vücudun çeşitli bölgelerinde de gerçekleşebilir. Özellikle kollarda gerçekleşen ağrılara (sol koltuk altı da bu bölgelerden biridir) dikkat edilmesi gerekir.

Sol koltuk altı kaburga ağrısı neden olur?

Ancak sol kaburga altındaki ağrılar genellikle kalın bağırsaktaki gaz sıkışmasından dolayı yaşanmaktadır. Yine de çok ağrı olduğunda doktora gitmekte fayda vardır. Sol kaburga altındaki ağrı bazen akciğer, dalak, mide veya böbrek rahatsızlıklarının habercisi olabilir.