Amerikadan iste kaç para?

İçindekiler:

  1. Amerikadan iste kaç para?
  2. Amerikadan iste nasıl çalışır?
  3. Yurt dışından alınan ürünlerin gümrük vergisi nasıl ödenir?
  4. AliExpress den alınan ürünler gümrük vergisi nasıl ödenir?
  5. PTT gümrük vergisi ne kadar?

Amerikadan iste kaç para?

Amerikadaniste.com kullanıcılarının paketlerini 30 gün süre ile ücretsiz depolar. 30 günü aşan depolamalarda 75 güne kadar pound (lbs) başına aylık $2.5 ücret alınır. Paket depolama toplamda 75 günü aşamaz.

Amerikadan iste nasıl çalışır?

İstediğiniz ürünleri satın aldıktan sonra, teslimat adresi (shipping address) olarak bizden aldığınız Amerika adresinizi kullanabilirsiniz. Paketlerinizi sizin adınıza Amerika adresinizde teslim alacağız. İsterseniz paketlerinizi, gelecek diğer paketlerinizle birleştirmek üzere bekletebiliriz.

Yurt dışından alınan ürünlerin gümrük vergisi nasıl ödenir?

Vergilerin ödenmesi Gümrük beyannamesine bağlı vergiler beyanname numarası ilgi tutularak beyannamenin ait olduğu Gümrük Saymanlık Müdürlüğüne, Yetki verilmiş olan kamu bankalarına (Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Halkbank ve Emlak Katılım Bankası) ödenir.

AliExpress den alınan ürünler gümrük vergisi nasıl ödenir?

AliExpress üzerinden satın aldığınız ürünler için vergi ödemesi kargo firmaları tarafından sağlanıyor. Aliexpress gümrük vergisi nasıl ödenir? Sorusunun bir diğer yanıtı da PTT kargo şirketinin kapıda teslimatı sırasında ödeyebilirsiniz.

PTT gümrük vergisi ne kadar?

Satın aldığınız ürün Avrupa Birliği ülkelerinden herhangi birinden geliyorsa, gümrük vergisi kargo hariç bedelin %18'i, AB harici herhangi bir ülkeden geliyorsa %20'si kadar hesaplanıyor. Gümrük vergisinin yanı sıra, 70 kuruş damga vergisi, 8 lira gümrüğe sunma ücreti eklenip (Aralık 2019) gümrükten çıkıyor.