Akü Takviye yaparken ters bağlanırsa ne olur?

İçindekiler:

  1. Akü Takviye yaparken ters bağlanırsa ne olur?
  2. Akü Bomesi nedir?
  3. Asitli akü suyu nedir?
  4. Aküde 540A ne demek?
  5. Akü kutup başlarının ters bağlanırsa ne olur?
  6. Akü Bomesi ne işe yarar?
  7. Akü asidi ne kadar olmalı?
  8. Akü suyu eksik olursa ne olur?
  9. Sulu akü bakımı nasıl yapılır?
  10. Akü CCA ne demek?
  11. 72 amper akü hangi araçlara takılır?
  12. SLI akü nedir?
  13. Ters kutup akü nasıl anlaşılır?
  14. Aküye asitli su konur mu?

Akü Takviye yaparken ters bağlanırsa ne olur?

Akü araca ters bağlanırsa diyotları görev yapmayacak şekilde tahrip olur. ... Akü başka bir akü ile takviye edilirken artı kutup artıya, eksi kutup eksiye bağlanır. (Paralel bağlanır.) Motor çalışmazken kontak anahtarı ateşleme durumunda açık bırakılırsa platin yada endüksiyon bobini yanar.

Akü Bomesi nedir?

Akü asit yoğunlğunu ölçmede kullanılır. ... İçindeki gösterge, akünün asit yoğunluğunu gösterir. Gösterge kırılmaz koruyucu kabın içinde yer alır.

Asitli akü suyu nedir?

Akünün içerisinde yer alan asit, akü suyu olarak adlandırılır. Zamanla eksilen akü suyunun saf su ile tamamlanması gerekir. Asit, son derece tehlikeli bir madde olduğu için su eklenirken eldiven takılmalı ve huni yardımıyla su eklenmelidir. Güvenliğiniz için akü suyunu yetkili bir serviste ekletmeniz tavsiye edilir.

Aküde 540A ne demek?

Etiket değerinde yer alan 12V, akünün elektriksel gerilimini volt değeri olarak ifade eder. 60 Ah değeri, akünün kapasitesini belirtir, yani aküden çekilebilecek toplam enerji miktarıdır. 540A değeri de akünün EN standardına göre verebileceği -18C deki soğuk marş akımını belirtir.

Akü kutup başlarının ters bağlanırsa ne olur?

Kutup başları yanlış takılır veya aküye montaj da + ( - ) ye - ( + ) ya bağlanırsa aracın elektronik sistemi ve elektronik beyni yanar . Akü de patlayabilir .

Akü Bomesi ne işe yarar?

klasik tip akülerde bome ölçümü dediğimiz bir yöntemle akünün asit seviyesi ölçülerek kesin hüküme varılabilir.. bunun için üst ucunda bir balon olan ve alt tarafı pipet şeklinde bir bome ölçüm cihazı kullanılır..akü sıvısı bu pipete çekilerek ölçüm yapılır... eğer seviye eksik ise akü sıvısı ile tamamlanır..

Akü asidi ne kadar olmalı?

Her bir kurşun-asit hücresi 2V üretir. Bunun anlamı 12 V isteyen bir araç aküsünün her ünitede 2.2 ila 2.4 ya da tüm aküde 13.2 ila 14.4 V arasında şarj edilmesi gerekir. Marş aküsü genelde aracın alternatörü ( şarj dinamosu ) tarafından şarj edilse de farklı sebeplerle akü boşalabilir.

Akü suyu eksik olursa ne olur?

Bir akünün içinde bulunan suyun tamamen bitmesi söz konusu değildir. Ancak sıcak havalarda su miktarında azalma olabilir. Eğer aküde bulunan suyun miktarı azalmışsa bu durumda akünüzde bir çatlak ya da delik var demektir. Akünün suyu azaldığınızda aracınız geç çalışır ya da hiç çalışmaz.

Sulu akü bakımı nasıl yapılır?

Peki, sulu akü bakımı nasıl yapılır? Sulu aküleri, özellikle yaz aylarında sık sık kontrol etmelisiniz. Bu tip aküleri kullanıyorsanız su seviyesinin plaka seviyesinin altına düşmemesine, aküyü sarsıntılardan etkilenmeyecek şekilde sabitlemeye ve şarjsız bırakmamaya da özen göstermeniz gerekir.

Akü CCA ne demek?

Soğuk motor çalıştırma amperleri (Cold cranking amps - CCA) - CCA, aracın motoru soğuk iken çalıştırılabilmesi kritik öneme sahiptir. Akü voltajı kullanılamayan seviyeye düşünceye kadar 0 Fahrenheit derece sıcaklıktaki bir akünün 30 saniye boyunca verebileceği amper sayısıdır.

72 amper akü hangi araçlara takılır?

Taksiler kendi tiplerine uygun olan 12V 72 AH “Taksi Aküleri”,72 Ah Taksi aküsünün sığmadığı araçlarda 65 Ah Taksi Aküleri, şehirlerarası otobüsler orijinal akülerine uygun olan 200 SHD,225 SHD, diğer araçlarda kendi tiplerine uygun kapasitede akü kullanmaktadırlar.

SLI akü nedir?

Sulu akülerin en fazla kullanılan çeşitleri starter veya SLI (başlatma, ışıklandırma ve ateşleme fonksiyonlarının ingilizce baş harfleri ile ifade edilmiş hali) olarak da tabir ettiğimiz klasik tipteki oto aküleridir. Oto aküleri de kendi içinde tam kapalı veya buşonları açılabilen diye ikiye ayrılır.

Ters kutup akü nasıl anlaşılır?

Bu aşamada düz kutup akülere ön yüzeyinden bakıldığında artı (+) kutbun sağ, eksi kutbun (-) ise sol tarafta yer aldığını görmekteyiz. Ters kutup akülere bakıldığında ise artı kutbun (+) solda, eksi kutbun (-) sağda yer aldığı belirtilebilir.

Aküye asitli su konur mu?

Aküden sadece su eksilir, asitte eksilme olmaz. Bu yüzden aküye sadece eksilen su kadar seperatörü 1 cm aşacak kadar saf su eklenir, kesinlikle asit eklenmez.