Mera alanına kim bakar?

İçindekiler:

  1. Mera alanına kim bakar?
  2. Mera kiralama nasıl yapılır?
  3. Mera nedir hukuk?
  4. Köy Merasından kimler faydalanır?
  5. Köy meraları Hangi Bakanlığa Bağlı?
  6. Merayı kimler kullanabilir?

Mera alanına kim bakar?

2 - Mera, yaylak ve kışlaklar ile umuma ait çayır ve otlakların otlatma kapasitelerini belirleyen uzmanlar grubu, Komisyon ve Teknik Ekiplerin ziraat mühendisleri ile Komisyonca görevlendirilen Bakanlıkça yetiştirilmiş diğer ziraat mühendislerinden oluşur.

Mera kiralama nasıl yapılır?

Mera Yönetmeliğinin 7. maddesine göre “çalışmalar sonucu ihtiyaç fazlası olarak belirlenen mera, yaylak, kışlaklar ile umuma ait çayır ve otlak alanları, öncelikle en yakın köy veya belediyeye, o köy veya belediyede oturan ve hayvancılık yapan çiftçilere veya bu amaçlı kuruluşlara, bunun mümkün olmaması halinde ...

Mera nedir hukuk?

Mera, 4342 sayılı Mera Kanunu'nun “Tanımlar” başlıklı 3.maddesinde; “Hayvanların otlatılması ve otundan yararlanılması için tahsis edilen veya kadimden beri bu amaçla kullanılan yeri ifade eder” şeklinde tanımlanmıştır.

Köy Merasından kimler faydalanır?

Madde 28 – Orman bölgelerindeki köy ve belediyelere tahsis edilen mera, yaylak ve kışlaklardan o köy veya belediye halkı, bu Kanun ve 6831 sayılı Orman Kanunu gereğince konulan kayıtlara uymak şartı ile yararlanırlar.

Köy meraları Hangi Bakanlığa Bağlı?

Mera Kanunu'na göre mera, yaylak ve kışlakların tespit, tahdit ve tahsisi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yapılır. Ayrıca meraların tahsis amacı değişikliği de bu Bakanlık tarafından yapılmaktadır.

Merayı kimler kullanabilir?

a- Herhangi bir köyde önceden beri oturan ve yararlanma hakkına haiz kimselere ait ev ve arazileri satın alanlar ve onların yerine geçerek yerleşen kimseler (o köye yerleşmeleri kaydıyla) yerine geçtiği kişinin daha önce sahip olduğu hayvan sayısı kadar, o köye ait merada hayvan otlatma ve yararlanma hakkına sahip olur ...