Kortizon ile hangi yiyecekler yenmez?

İçindekiler:

  1. Kortizon ile hangi yiyecekler yenmez?
  2. Kortizon tedavisinde hangi meyveler yenmeli?
  3. Kortizon ilacı uyku yapar mı?
  4. Kortizon kullanırken makarna yenir mı?
  5. Kortizon ne ile zararlı?
  6. Kortizon kullanırken patlamış mısır yenir mi?

Kortizon ile hangi yiyecekler yenmez?

Kortizon alan hastalarda vücuttaki şeker metabolizması bozulduğundan tatlı ve yağlı besinlere olan istek ve iştah artar. Bu yüzden tatlı, yağlı, hazır paketli ürünlerden olabildiğince uzak durulmalıdır. Bu dönemde daha az işlenmiş gıda ve daha fazla taze besin tüketilmelidir.

Kortizon tedavisinde hangi meyveler yenmeli?

KORTİZONLU İLAÇ KULLANIYORSANIZ Yağlı, şekerli gıdaları azaltın, proteinden yüksek beslenin. Potasyumdan zengin (muz, kaysı, narenciye grubu meyveler vb.) gıdalar tüketin. Süt ve süt ürünlerinden zengin beslenin.

Kortizon ilacı uyku yapar mı?

Bu yan etkilerden bazıları hafifken bazıları ise ciddi problemlere neden olabilir. Tedavide kullanılan kortizon dozu arttıkça ve tedavi süresi uzadıkça hastada yan etki görülme riski artar. · Uykuya dalmada zorluk olarak sıralanabilir.

Kortizon kullanırken makarna yenir mı?

🔹Kortizon vücudun karbonhidrat ve yağ metabolizmasını etkilediği için yağlı ve tatlı gıdalara eğilimi arttırabilir. Bu yüzdennn... Şeker yükü düşük gıdalarla beslenmeye özen gösterilmelidir... Beyaz un, makarna, pirinç, patates, tatlılar, hamur işleri...

Kortizon ne ile zararlı?

Uzun süreli kortizon tedavisi katarakt gelişimine neden olabilir. •Kortizonun vücutta su ve tuz tutar.Dolayısıyla özellikle böbrek, kalp yetmezliği ve hipertansiyon gibi hastalıklara sahip kişilerde önemli sorunlara neden olabilir. •Kortizonun böbrekler üzerindeki potasyumu atma özelliği de vardır.

Kortizon kullanırken patlamış mısır yenir mi?

Kortizon tedavisi boyunca uzak durulması gereken besin gruplarından biri de kan şekerini hızlı bir şekilde yükselten, başka bir deyişle çabuk sindirilen besinler uzak durmaktır. Dolayısıyla beslenme planından tüm meyve suları, beyaz un, şeker, patates, mısır, pirinç gibi yiyecekleri çıkarmak gerekir.