Medikal kürtaj ne demek?

İçindekiler:

  1. Medikal kürtaj ne demek?
  2. Kürtajda ölüm riski ne kadar?
  3. Rahim küretaj neden yapılır?
  4. Menometroraji neden olur?
  5. Menorajiye ne neden olur?
  6. Dişlere küretaj nasıl yapılır?
  7. Revizyone küretaj ne demek?

Medikal kürtaj ne demek?

Kürtaj, hamileliği tıbbi olarak sonlandırılmasıdır. Rahimden embriyoyu çıkarmak için ilaçlı ve/veya cerrahi yöntemler kullanılır. İlaçlı kürtaj doktor takibinde evde ve hamileliğin ilk haftalarında gerçekleştirilebilir.

Kürtajda ölüm riski ne kadar?

Annede herhangi bir komplikasyon gelişmediği sürece, kürtajın ölüm riski bulunmaz.

Rahim küretaj neden yapılır?

Kürtaj (küretaj) rahim tahliyesi demektir. Rahim içinde istenmeyen her ne olursa küretaj yapılabilir. İstenmeyen gebelikler, rahim içi polipler, miyomlar ve tanı konamamış lezyonlara küretaj yapılabilir.

Menometroraji neden olur?

Yoğun Ve Düzensiz Kanama Neden Olur? (Menometroraji) Organik kökenli adet düzensizlikleri: Üreme organları ile ilgili çeşitli problemlerden kaynaklanır. Rahim içine doğru büyüyen ve baskı yapan myom (ur), polip, tümör veya yumurtalık kistleri gibi problemler bu tür adet düzensizliklerinin sebebidir.

Menorajiye ne neden olur?

Rahim içi araçlar, rahim kanseri, rahim içi kalınlaşması (hiperplazi), endometriozis, ilaçlar (örneğin; hormonal ilaçlar, kan pıhtılaşmasını önleyen ilaçlar), karaciğer hastalıkları, rahim iltihapları menoraji sebepleri olarak belirtilebilir.

Dişlere küretaj nasıl yapılır?

Küretaj işlemi yapılırken önce hastanın yüzeysel diş taşları temizlenir. Daha sonra hastaya lokal anestezi uygulanır. Hastanın diş etlerine ufak kesikler atılarak diş eti altındaki iltihap temizlenir. Daha sonra diş etleri dikilerek, tekrar dişe tutunması sağlanır.

Revizyone küretaj ne demek?

6.Revizyone küretaj (Restküretaj,RC) Spontan fetal düşüklerden sonra içeride kalan bebeğe ait parçanın alınmasıdır. 7. Bumm küretaj Doğum sonrası bebek eşinin(plesanta) bir kısmının ya da bebek eşinin zarlarının içeriden kalma şüphesinde yapılan kürtajdır. Yine büyük metal küret denilen aletlerle yapılır.