Kütüphane Türkçe mi?

İçindekiler:

  1. Kütüphane Türkçe mi?
  2. Kitaplık Türkçe kökenli mi?
  3. Kitap Türkçe sözcük mü?
  4. Kütüphane kartı nasıl alınır?
  5. Tarihteki ilk Kütüphane nedir?
  6. Kitab Türkçe mi?

Kütüphane Türkçe mi?

Türkçedeki kütüphane ise, Farsça ve Arapça kökenli kütüb (kitaplar) ile Farsça hane (ev) kelimelerinden türemiştir ve kitapların evi anlamına gelmektedir. Her iki dilde de kütüphane terimi, kitapların saklandığı yer anlamında kullanılmaktadır.

Kitaplık Türkçe kökenli mi?

Farsça kutubχāne كتبخانه "kitaplık" sözcüğünden alıntıdır. Farsça sözcük Arapça kutub كتب "kitaplar" (NOT: Bu sözcük Arapça ktb kökünden gelen kitāb كتاب sözcüğünün çoğuludur. ) ve Farsça χāne خانه "ev" sözcüklerinin bileşiğidir. kitap, hane maddelerine bakınız.

Kitap Türkçe sözcük mü?

Kitap sözcüğü Arapça bir sözcüktür. ... Kaşgarlı Mahmudun Bağdatta 10 yılları arasında yazdığı Türkçe Arapça sözlük olan Divânu Lügati't-Türk adlı yapıtında kitap sözcüğünün karşılığı Türkçe bitig olarak geçmektedir.

Kütüphane kartı nasıl alınır?

Giriş kartı almak isteyen kişinin, kütüphaneye gelerek kayıt bölümüne başvurması, bağlı olduğu kurum veya kuruluştan alınmış kimlik belgesini göstererek, kullanıcı giriş formunu doldurup imzalaması gerekir. Başvuran kişinin dijital fotoğraf makinesi ile fotoğrafı çekilerek, giriş kartı kendisine teslim edilir.

Tarihteki ilk Kütüphane nedir?

Kütüphanelerin, insanlara ömür boyu eğitim ve boş zamanları değerlendirme imkanı veren kuruluşlar olduğunu belirten Hakan İkbal, "En eski Kütüphane, Asur Devleti Hükümdarı Asurbanipal tarafından M.Ö. 625 yılında kurulan kütüphanedir ve Ninova Kütüphanesi olarak bilinmektedir.

Kitab Türkçe mi?

Kitap sözcüğü Arapça bir sözcüktür. Aslı ketebe (yazmak) 'tan kitab (yazılı olan, yazılan)' dır. ... Kaşgarlı Mahmudun Bağdatta 10 yılları arasında yazdığı Türkçe Arapça sözlük olan Divânu Lügati't-Türk adlı yapıtında kitap sözcüğünün karşılığı Türkçe bitig olarak geçmektedir.