İstanbul'dan yedigöllere nasıl gidilir?

İçindekiler:

  1. İstanbul'dan yedigöllere nasıl gidilir?
  2. Ankaradan Bolu yedigöllere nasıl gidilir?
  3. Maşukiye Yedigöller nerede?
  4. Ankaradan Boluya hangi yoldan gidilir?
  5. Ankaradan Abanta hangi yoldan gidilir?
  6. Yedigöller Milli Parkı ne kadar sürede gezilir?
  7. Yedigöller de kamp yapılır mı?
  8. Boludan Abant gölüne nasıl gidilir?
  9. Bolu otogardan yedigöllere nasıl gidilir?
  10. Ankara Bolu arası eski yol kaç km?
  11. Abant Milli Parkı Ankara arası kaç km?

İstanbul'dan yedigöllere nasıl gidilir?

Yedigöller'e hem özel araçla hem de otobüslerle ulaşım mümkündür. Özel aracıyla İstanbul'dan ve Ankara'dan çıkacak olanlar, TEM otoyolunu kullanarak Bolu sapağına kadar ilerlemeliler. Bundan sonra iki seçenek var. Birincisi, Bolu-Yeniçağa ayrımından saparak, Mengen üzerinden gitmektir.

Ankaradan Bolu yedigöllere nasıl gidilir?

Yedigöller ulaşım için güzergah: “Ankara-İstanbul karayolunun 152. km.'sindeki Yeniçağ yol ayrımından dönülmesi gerekir.” İstanbul-Ankara otoyolundan, Bolu-Yeniçağ çıkışından ayrıldıktan sonra Bolu-Gerede yoluna girip 19. km.'deki Yedigöller tabelasını görünce dönülmelidir. Bundan sonrası stabilize toprak yoldur.

Maşukiye Yedigöller nerede?

Yedigöller, Batı Karadeniz Bölgesi'nde Bolu'nun 42 kilometre kuzeyinde ve Zonguldak'ın güneyinde yer alıyor. Milli Parka Ankara–İstanbul karayolunun 152. kilometresindeki Yeniçağa ve 190. kilometresindeki Bolu'dan kuzeye ayrılan yollarla ulaşılır.

Ankaradan Boluya hangi yoldan gidilir?

Anadolu Otoyolu/O-4/E80 üzerinden ulaşım sağlanmaktadır. Ankara'dan hareketle ulaşımda mesafe 187 km olup, yolculuk özel araçla 2 saatte tamamlanabilmektedir. Anadolu Otoyolu/O-4 üzerinden ulaşım sağlanmaktadır.

Ankaradan Abanta hangi yoldan gidilir?

Ankara'dan Abant'a ulaşım için İstanbul Otoyolu'ndan Bolu Dağı geçişine ulaşmak gerekiyor. Bolu Dağı geçişinden sonra ise Abant tabelalarını takip edebilirsiniz. Bu noktadan itibaren 22 km'lik bir yolculuk yapıldıktan sonra Abant'a ulaşılıyor.

Yedigöller Milli Parkı ne kadar sürede gezilir?

Yedigöller Milli Parkı büyük bir alana yayılmış olsa da 1 günde gezilebilecek bir park. O yüzden Bolu'da gezilecek diğer yerleri de görmek isterseniz buraya günübirlik bir ziyaret yeterli olacaktır.

Yedigöller de kamp yapılır mı?

Yedigöller'in sadece belirli bölgelerinde kamp kurmak için izin verilmiş. Kamp kurabileceğiniz bölgeyi Deringöl ve Büyükgöl arasında kalan geniş alan oluşturuyor. Bu alan kamp için ideal olsa da eğer beğenmezseniz istediğiniz gölün kenarına ya da ağaçlık alana çadır kurabilirsiniz. Kimse gelip sizi kaldırmaz.

Boludan Abant gölüne nasıl gidilir?

Önce Bolu'ya otobüsle ulaşıp daha sonra taksi veya minibüslerle Abant'a gidebilirsiniz. Abant'a özel aracınızla gelmek isterseniz Bolu Dağı'nın çıkışında Abant yol ayrımını göreceksiniz ve tabelalar sizi Abant'a ulaştıracak.

Bolu otogardan yedigöllere nasıl gidilir?

Bolu merkezine otobüs ile ulaşım sağladıktan sonra tek aktarma ile birlikte Yedigöller'e ulaşabilirsiniz. Yedigöller'e ulaşmak için burada bulunan minibüs ya da otobüsleri tercih edebilirsiniz. Yaklaşık olarak 20 dakika gibi kısa sürede Bolu merkezden Merkeşler'e doğru gidebilir, Yedigöller'i ziyaret edebilirsiniz.

Ankara Bolu arası eski yol kaç km?

ANKARA BOLU ARASI KAÇ KM VE KAÇ SAAT
KARAYOLU İLE YOLCULUKLARDA MESAFE217 KM
KARAYOLUYLA ORTALAMA HIZ İLE YOLCULUK SÜRESİ2 SAAT 42 DAKİKA
HAVAYOLUYLA (UÇAKLA) YOLCULUK SÜRESİ40 DAKİKA
UÇUS MESAFESİ131 KM

Abant Milli Parkı Ankara arası kaç km?

Ankara Abant arası mesafe 228 kilometre olup, araçla ortalama 3 saat sürmektedir. Bursa Abant arası mesafe 287 kilometre olup, araçla ortalama 4 saat 20 dakika sürmektedir. İzmir Abant arası mesafe 623 kilometre olup, araçla ortalama 8 saat 30 dakika sürmektedir.