Ağrılı yumurtlama neden olur?

İçindekiler:

  1. Ağrılı yumurtlama neden olur?
  2. Yumurtlama döneminde göğüs ağrısı normal mi?
  3. Yumurta çatladıktan sonra ağrı olur mu?
  4. Yumurtlama döneminde yumurtalıklar ağrır mı?
  5. Yumurtlama döneminde kanama nasıl olur?

Ağrılı yumurtlama neden olur?

Ağrının sebebi yumurtlama sırasında folikül içerisinde bulunan sıvının pelvise (rahim etrafına) sızmasıdır. Bu sıvı bir kaç günde kaybolur kendiliğinden. Ağrı genellikle bir günde biter. Bazen büyüyen yumurtaya bağlı ağrı yumurtlama olmadan 4-5 gün önce başlar, yumurtlamanın olduğu gün artar ve sonra birden kaybolur.

Yumurtlama döneminde göğüs ağrısı normal mi?

Göğüs ağrısı veya hassasiyet: Göğüs ve meme ucu hassasiyeti, yumurtlama dönemi esnasında salınan hormonların etkisiyle oluşmaktadır.

Yumurta çatladıktan sonra ağrı olur mu?

Yumurta çatladıktan sonra akıntı tekrar opak hale gelir. Vajinal akıntıyı takip ederek yumurta çatladığı günü tahmin edebilirsiniz. Yumurtanın çatladığının bir göstergesi de kasıklardaki ağrıdır. Kasık ağrısı yumurta çatlaması ile yumurtayı taşıyan folikül sıvısının karın iç zarında yaptığı irritasyona bağlı oluşur.

Yumurtlama döneminde yumurtalıklar ağrır mı?

Adet döneminin ortalarına doğru, yani döngünün 13.-16. günlerine denk gelen dönemde sağ veya sol kasıkta hissedilen ağrı, ovulasyon (yumurtlama) ile ilgili dönemi kapsar. Bunun nedeni, yumurtanın, yumurtalıktan çatlayarak açığa çıkmasıdır. Ani başlayıp saatler içinde dinebileceği gibi, 2-3 güne kadar da uzayabilir.

Yumurtlama döneminde kanama nasıl olur?

Bazen kadınlarda yumurtlama döneminde olan kanama şekli damla damla şeklinde görülebilmektedir. Ancak yumurtlama döneminde kanama çoğunlukla lekelenme ya da damla şeklinde olduğu için korkulacak bir durum yoktur. Çoğunlukla bu kanama ve lekelenme iki ya da üç gün hafif şekilde seyretmektedir.